Bugün, 3 Temmuz 2024 Çarşamba

Esenler Minibüsçü Esnafi Trafigi kapattilar

Esenler Minibüsçü Esnafi Trafigi kapattilar

Kirazli Metrosu faaliyete geçmesiyle Esenler minibüsçü esnafi magdur duruma düstük diye bugün Esenler Kamyon, Kamyonet, Otomobil, Minübüs ve Soförler Esnaf Odasi`nin önünde taleplerinin yerine getirilmesi üzere trafigi bir süreligine kapattilar.

Esenler Minibüsçü Esnafi Trafigi kapattilar

Kirazli Metrosu faaliyete geçmesiyle Esenler minibüsçü esnafi magdur duruma düstük diye bugün Esenler Kamyon, Kamyonet, Otomobil, Minübüs ve Soförler Esnaf Odasi’nin önünde taleplerinin yerine getirilmesi üzere trafigi bir süreligine kapattilar.
Esenler minibüsçü esnafi UKM’nin yasadiklari sorunlara ilgisiz kalmasi ve Esenler Kamyon, Kamyonet, Otomobil, Minübüs ve Soförler Esnaf Odasi’nin sorunlarinin çözümüne yönelik taleplerine UKM`nin yanit vermemesi üzerine Istanbul Caddesi’nde bir süre trafigi kapattilar.

Istanbul Caddesi üzerinde bulunan Esenler Kamyon, Kamyonet, Otomobil, Minübüs ve Soförler Esnaf Odasi’nin önünde gerçeklestirilen boykotun ardindan Oda’ya çikan esnaf sorunlarinin çözümü konusunda Oda Baskani Hasan Ayar ile bir toplanti gerçeklestirdiler.



Kirazli Metrosu faaliyete geçti minibüsçü esnafi magdur oldu
Toplanti sonrasi Oda baskani Hasan Ayar gazetemize önemli açiklamalarda bulundu; “Haziran ayinda Esenler Kirazli Metrosu faaliyete geçti. O günden itibaren Esenler minibüsçü esnafi magdur oldu. Su an Terazidere, Esenler Metrosu, Kazim Karabekir, Ebubekir ve Bagcilar Metrosu minibüs güzergâhimizdan geçiyor. Bu güzergâhta 220 minibüsümüz mevcut. Minibüsçü esnafimiz bu nedenle çok magdur durumda. Magduriyetimizi Büyüksehir Belediye Baskanligi’na hem yazili hem de sözlü olarak bizzat ilettik. Büyüksehir Belediye Baskani da ulasimdan sorumlu daire baskani Yakup Bey, Genel Sekreter Yardimcisi Muzaffer Bey’e Esenlerin bu sorununu çözün dedi. Ne yazik ki alti yedi aydir bir çözüm bulamadik.

Her ay UKM toplaniyor, bu ay sizin durumunuzla ilgili uzatma yapacagiz, sizin haklarinizi iyilestirecegiz, minibüslerinizin bir kismini dagitacagiz, dokuz arti bir yapacagiz diyerek, taleplerimiz dogrultusunda bizi oyaladilar.

UKM’de de Esenler Minibüsçü Esnafi ile ilgili bir iyilestirme yapilmadi.
Dün UKM’nin toplantisi vardi. Toplanti öncesi Genel Sekreter Yardimcisi Muzaffer Bey ile görüstüm. Saat üçte UKM toplantisi var, iyilestirme yapilmasi için Esenler esnafimiz beklenti içinde ne diyorsunuz dedik. Bize gereginin yapilacagi söylendi. Ancak dünkü UKM’de de Esenler Minibüsçü Esnafi ile ilgili bir iyilestirme yapilmadi.



Hakli tepkilerini göstermeye basladilar
Bu olumsuz gelismeyi duyan esnafimiz bu günkü boykotu gerçeklestirdi. Esnafimiz hakli olarak bagli bulundugu Esnaf Odasi önüne minibüslerini çekerek, odamizin önüne yigildilar. Bize de hakli tepkilerini göstermeye basladilar.Bizim niyetimiz esnafimizla beraber Büyüksehir Belediyesi önüne gidip Büyüksehir Belediye Baskani’na verilmis olan sözlerin yerine getirilmedigini, sikintilarimizin devam ettigini anlatmakti ve bu hazirlik içerisindeydik.

Belediye Baskani yanimizda Büyüksehir Belediye Baskanini aradi,
Oda önündeki kalabaligi Esenler Belediye Baskanimiz görünce, Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne haber verilmis. Emniyet mensuplari olay yerine geldi. Belediye Baskanimizda olay nedir diye bizimle görüsmek istedi. Biz de kendisine durumu izah ettik. Esenler Belediye Baskani yanimizda Büyüksehir Belediye Baskanini aradi, verilen sözlerin yerine getirilmedigini, duraklarin açilmadigini, sikâyetlerimizi, esnafin Esenlerde trafigi kapattigini ve Büyüksehir’e yürüme yapacagini iletti. Olaya kendisinin müdahale etmek istedigini ifade ederek bu konuda ne dersiniz deyince, Büyüksehir Belediye Baskani da en geç ocak ayinin on besine kadar taleplerimizin degerlendirilerek, esnafimizin lehine kararlar alinacaginin sözünü verdi.



Belediye Baskanimiz bu mesele artik benim meselem dedi
Bu söz verildikten sonra Esenler Belediye Baskanimiz bu mesele artik benim meselem dedi. Ayin on besine kadar bu meselenin çözülmesi için sizinle beraber gayret sarf edecegim, çözülmez ise sorumluluk benim, ben muhatap olacagim ve ben isinize yardimci olacagim dedi.

Ayin on besine kadar bekliyoruz
Orada almis oldugumuz bilgileri sizinde sahit oldugunuz gibi esnafimiza aktardik ve esnafimiz da güven içinde islerinin basina döndüler. Simdi ayin on besine kadar bekliyoruz.

Tekstil Kentten Marmaray’a bir hat açilmasini talep ettik
Büyüksehir Belediyesinden iki üç etapli beklentilerimiz var. Istanbul’da 152 minibüs hatti var. Bu hatlarin yetmis seksen tanesi çok iyi durumda olan hatlar. Bu hatlar yolcu fazlaligindan geregince tasima yapamiyor. Biz bu hatlarin bir kismina minibüs aktarmayi talep ettik. Bunun disinda Tekstil Kentten Marmaray’a bir hat açilmasini talep ettik. Ayrica 2009 yilinda yetkililer ile minibüslerimizi dokuz arti bir dolmus yapma konusunu görüstük ve teklifte bulunduk. Bir reform ve bir degisiklik olsun diye bu projemizin alt yapisini Büyüksehir Belediyesinde anlattik. Büyüksehir Belediye Baskani projemizi begendi ve yetkililere talimat verdi.
 


Yeni açilacak hatlara minibüslerin dagitilmasi taleplerimiz halen devam ediyor.
Ayrica Esenler’den baslayip Vatan caddesinden ITO’ya, Findikzade’den girerek sahile, Samatya ve Cerrahpasa’ya dokuz arti birlerle yeni hatlar olusturulmasi konusunda taleplerimiz var. Bu taleplerimizden hangisini uygun görürler ise görsünler biz bekliyoruz. Bu taleplerden hangisi olur ise esnafimizi rahatlatacaktir. Bizim talebimiz bu hattan en az seksen minibüsün dagitilmasi yönündedir. Bu talebimiz alt komisyonda görüsülmüs. Ya yeni hatlar açilarak bu minibüslerin o hatlara aktarilmasi, ya da ihtiyaci olan hatlara dagitilmasi taleplerimiz halen devam ediyor.

Odamiza kayitli binin üzerinde taksi, bin bes yüzün üzerinde kamyon ve kamyonet, on binin üzerinde soför var. Otobüsçüler ve servis araçlari var. Çok genis kapsamli bir odayiz. Biz tüm bu esnafimizin sorunlarini gidermek üzere çalismalar yürütüyoruz. Simdi önemli olan minibüsçü esnafimizin sikintisini gidermek ve hakkinca rahat para kazanmalarini saglamaktir.”
 



  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli
  • Perşembe 29.6 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Cuma 28.7 ° / 22.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı