Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Esenler Pir sultan`da 2 Temmuz Sivas Anmasi

Esenler Pir sultan`da 2 Temmuz Sivas Anmasi

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi ``Sivas sehitlerini anma ve laiklik, demokrasi ve baris haftasi" etkinlikleri programini Davut pasa caddesinden Cumhuriyet Meydanina kadar sloganlarla yürüyerek basin açiklamasiyla halka duyurdular.

Esenler Pir sultan’da 2 Temmuz Sivas Anmasi 

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi ``Sivas sehitlerini anma ve laiklik, demokrasi ve baris haftasi" etkinlikleri programini Davut pasa caddesinden Cumhuriyet Meydanina kadar sloganlarla yürüyerek basin açiklamasiyla halka duyurdular.

Pir Sultan Abdal Esenler Kültür Dernegi baskani Nadir Çatar, herkesi 2 Temmuz günü, Madimak oteli önünde olmaya çagirdi.
Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Dernegi  üyeleri Sloganlar esliginde Dörtyol Cumhuriyet Meydanina kadar yürüdüler. Meydanda yaptiklari basin açiklamasinda “Bundan yaklasik 21 yilönce 2 Temmuz 1993 yilinda çogunlugu alevi olan yazar, ozan, düsünür 33 can atese verilerek katledilmistir.2 Temmuz 1993’teki katliami gerçeklestirenlerle son günlerde özellikle Irak’ta Suriye’de basta Olmak üzere Ortadogu’da yasanan vahset ve katliamci zihniyetinin arasinda bir farkin olmadigi görülüyor.

Basbakanin sözleri katliami yeterince destekledi

Ülke tarihiner kara leke olarak geçen Sivas Katliami’nin katilleri göstermelik yargilamalarla tutuklanmadan saliverilmeleri, ellerini kollarini sallayarak meclise dahi girmesi, akabinde o dönemin Basbakani Tansu Çiller: “Otelin etrafini saran vatandaslarimiza hiçbir biçimde zarar gelmemistir.” Ortagi Mesut Yilmaz’inda ‘’Bir Futbol Karsilasmasinda da Bu Kadar Ölü Olur’’sözüyle ve davanin zamanasimina ugramasi ile ‘’Hayirli Olsun’’diyen simdi ki basbakanin sözleri katliami yeterince destekledi. Tipki Dersim de katliam yapanlar,1977 1 Mayis ta isçileri tanklarla katleden, Maras ta Çorum da Gazi de Alevilere katliam yapan, Roboski de Kürtlere bomba yagdiran organize siyasi aktörler adaletin karsisina çikartilmadigi gibi ödüllendirildiler.



Iktidarin nasil bir amaca hizmet ettigi ortadadir 
Gezi Direnisinde asiri güç kullanan, yüzlerce kisiyi yaralayan ve sehit düsenlere de terörist demeleri, iktidarin nasil bir amaca hizmet ettigi de ortadadir. Sivas katillerinin adini Madimak Oteli’ndeki ani panosuna yazdirarak acilarimizla adeta dalga geçen, katliami unutturmak için “Madimak” adini kaldirip “Il Özel Idaresi Bilim ve Kültür Merkezi” seklinde tabela astiran Recep Tayyib Erdogan arasinda nasil bir fark vardir ki…

Taseronlaslasmanin, vahsetin üzerini örtüyorlar

Hükümetin bu ülkede yasayan farkli uluslardan farkli inançlardan olusan Halklara Turk Islam politikasini entegre ve asimile ederek kendi yurttaslarin ayirmak isterken Soma’da yüzlerce isçinin ölümüyle sonuçlanan katliama ise‘‘ bu isin fitratinda var’’söylemiyle taseronlasmanin, sömürünün, kapitalist vahsetin üzerini örtüyor.
HES projeleriyle dogayi bir yandan yok ederken su kaynaklarini peskes çeken hükümet kent sel dönüsüm ile rant yaratma pesine düsüp iktidar destekli sebekelere destek oluyor.
Ne yazik ki neoliberal politikalarla gerici fasizm yol almis gidiyor. Devletin ülkemizde yasayan halklarin farkli etnik ve inanca sahip yurttaslarinin temel hak ve özgürlüklerini kullandirmayan bir gelenege sahip oldugu artik asikâr. Anadolu’nun kadim kültürel, etnik ve inançsal zenginlikleri yok ediliyor. Kendi gruplarini Sermaye çevrelerini zengin etmekle kalmayip ayakkabi kutulariyla vatandasin paralarini çalan ve hakaret eden iktidar kendi halkini yoksullastirdigi gibi üstüne bir protestoyu dahi hazmi edemeyip kendi tabani disindakileri ötekilestirmeye çalisiyor. 


AKPiktidariyla Ortadogu batakliginin bir parçasi olduk

Artik Hrant Dink yok… Süryaniler, Ezidiler yok… Yorgo çoktan gitti… Rozerin kimligini talep ediyor… Hüseyin acisini dindirmek istiyor.
Çagdas, bilimsel egitim yok artik… Egitimde 4+4+4 düzenlemesiyle çocuk gelinler ve çocuk isçiler yaratiliyor. Maalesef AKP iktidariyla birlikte Türkiye, Ortadogu batakliginin bir parçasi oldu. Mezhep savasinda kivilcim baslarken iç ve dis politika sonucu Türkiye’nin Suriye’de, Irak’ta iktidarin devlet imkânlariyla destek verdigi ÖSO, ISID, Nusra, El Kaide gibi cihatçi örgütler, toplumsal baris ve güvenligimizi tehdit ederken kendi topraklarimizda tedavi barinma ve silahlanma olanagi buluyorlar. Alevilere karsi uygulanan sosyal, kültürel, ekonomik kusatma daha sistematiklesti.

Basbakan Alevileri hedef haline getiriyor

Bizzat basbakan kalabaliklarin önünde husu içinde Aleviligi, Alevileri yuhalatirken, nefret söylemleriyle Alevileri hedef haline getiriyor ve fisliyor.

Yeni Osmanlici bir tahayyülle Ortadogu’nun hamisi, Türkiye’nin halifesi, padisahi, Osmanli’nin Yavuz Sultan Selimi olmak isteyen basbakan, teokratik bir devlete geçis hamleleri yaparken, Anayasanin güçler ayriligi ilkesini fiili olarak ortadan kaldirirken, laikligin artik lafina bile dayanamazken bizler inadina bu cografyada, kadim inançlarin, dillerin ve dinlerin her birinin kardesçe bir arada yasamasindan, haklarinin anayasal güvenceye kavusturulmasindan yanayiz.
Türkülerimiz her zaman kardesçe söylenmeli, derelerimiz özgürce akmali ve herkes özgür olmali.
O halde yitirdigimiz tüm canlarimizi unutmadigimizi göstermek için, bugün Irak’ta, Suriye’de görülmedik bir barbarlik ve vahset sergileyen selefi gruplarin ülkemize yönelen tehdidini bertaraf etmek için 2 Temmuz’da Sivas’ta Madimak Oteli önünde bulusmaliyiz”.

Canlar2 Temmuz insanin vicdanidir. Vicdanini dinle



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false