Esenler Pir Sultan`dan Muharrem asuresi

Esenler Pir Sultan`dan Muharrem asuresi

Esenler Pir Sultan Cemevi Dernegi her yil oldugu gibi Muharrem asuresi programi düzenledi.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler
Esenler Pir Sultan’dan Muharrem asuresi

 
Esenler Pir Sultan Cemevi Dernegi her yil oldugu gibi Muharrem asuresi programi düzenledi.
 
Esenler Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskani Haci Bektasiveli Dernegi Esenler Subesinin asure programinda Alevi vatandaslarin Cemevi taleplerinin yogun bir sekilde istemesi ile karsi karsiya kaldilar ki  asure etkinligine protokol’de Kaymakami yazi isleri müdürü Medi Tas, Belediye Baskanini ise baskan danismanlarindan Mehmet Kaya  temsil ettiler. Her iki temsilci de asure lokmasinda kisa birer selamlama konusmasi yaptilar.
 
Muharrem ayi kutsal aydir

Dernek yöneticilerinden Mustaf Gürsoy’un sunumunu yaptigi lokma ve asure yemeginde CHP Ilçe baskani Halil Özden’de bir konusmasinda “Muharrem ayi kutsal bir aydir. Haram aylardandir muharrem.  Bu ayda savasan ordular savas yapmaz, küskünler barisir. Nuh tufaninin koptugu bu ayda oruçlar tutulur, yas tutulur. Bizler Kerbela sehitlerinin acisini unutmadik, o aciyi hala yüregimizde tasiyoruz.”

ÖzdenBabacan tavirlarla yaptigi konusmasinda “Muharrem ayi kutsal aydir bu ayda savasan ordular savas yapmaz, küskünler barisir. Nuh tufaninin koptugu bu ayda oruç tutulur etsiz yemekler yenir, yas tutulur. Bizler Kerbela sehitlerimizin açisini unutmadik, o açilari yüregimizde tasiyoruz Islam dünyasina o zulmü yapanlari bir kere daha lanetliyoruz.


 Her görüsmede Cem evi talebinde bulundum
Özden sözlerinin devaminda “CHP Esenler ilce baskani seçildikten sonra Belediye baskani ile üç defa görüstüm her görüsmede Cem evi talebini kendisine ilettim. Bir seferinde Belediye Baskani 220 milyonlu kamulastirmasi yaptigini söylemesi üzerine 500 bin liralik bir kamulastirma daha yaparak Cem evini de yaparak bu sorunu çöze bilirdiniz dedim. 


 Cem Evi birilerinin keyfine birakilmamali

“ Esenlerdeki nüfusun yüzde yirmiye yakinini Aleviler olusturmaktadir. Burada bir Cem evi yapmaniz gerekmektedir. Bu canlar kendi inançlari dogrultusunda ibadetlerini yapmak istiyor, cenazelerini yasadiklari bu ilçede kaldirmak istiyor. Belediye Baskani bize bir yer ariyorum bu sorunu çözecegim söylemesine ragmen her hangi bir adim atilmadi. Biz bu konuyu Belediye Baskaninin keyfine birakmayacagiz, cem evi yapilincaya kadar Alevi yurttaslarimizin hakli talepleri için çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.