Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Esenler Pir Sultan SIVAS`I Andi...

Esenler Pir Sultan SIVAS`I Andi...

Sivas Katliami`nin 23. yilinda ülkenin dört bir yaninda anma programlari, protestolar gerçeklestirilirdi. Esenler`de ise Madimak`ta yakilarak katledilen sanatçi ve aydinlarimiz, kaybettigimiz 33 canin acisi bir kez daha tazelendi.

 Sivas Katliami’nin 23. yilinda ülkenin dört bir yaninda anma programlari, protestolar gerçeklestirilirdi. Esenler’de ise Madimak’ta yakilarak katledilen sanatçi ve aydinlarimiz, kaybettigimiz 33 canin acisi bir kez daha tazelendi.

Esenler pir sultan dernek üyeleri ve Alevi canlar Esenler Davutpasa Caddesinden Cumhuriyet meydanina kadar olusturulan kortejle yürüdüler. Yürüyüs boyunca geçmis hükümetleri ve AKP hükümetini protesto ederek “Sivasi unutma unutturma”, “Yasasin halklarin kardesligi”, “Yasasin örgütlü mücadelemiz” sloganlarini attilar.
 
Cumhuriyet meydaninda basin açiklamasini yapan Esenler Pir Sultan Dernegi baskaniHüseyin Acaray, Sivas Katliam katillerine “mazlum” diyen seriatçi yobaz Ali Karahasanoglu’nun sorumlu yazi isleri müdür oldugu AKP iktidarinin gazetelerinden Islamci fasist Yeni Akit gazetesinin gündemi farkliydi. Bugün “Sivas mazlumlari yeniden yargilansin” basligi ile haber giren yobaz gazete, katillerin yeniden yargilanmasini istedi”
 
Yapilan, konusmalarda katliamda yitirilen aydin-sanatçilar anilirken, bir devlet politikasi haline gelen katliamlar ve Alevilere yönelik inkârci politikalar teshir edildi ve Sivas’in, Corum’un, Gazi’nin, Maras’in hesabi sorulacak.  Hayatini kaybedenler, aydinlara, sanatçilar ve Gezi’de yitirdigimiz gençleri unutmayacagiz, Unutturmayacagiz. Suçlular hesap verecek” dediler.





  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu