Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Esenler PSAKD Asure Etkinligi

Esenler PSAKD Asure Etkinligi

Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Subesi Yönetim Kurulu, gelenegi bozmayarak bu senede asure dagitti. PSAKD geleneksel asure töreninde çok sayida kisi bir araya geldi, Bütün dünyadaki insanlarin kardesligini, birligini, beraberliginin daim olmasi

  Esenler PSAKD Asure Etkinligi
Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Subesi Yönetim Kurulu, gelenegi bozmayarak bu senede asure dagitti. PSAKD geleneksel asure töreninde çok sayida kisi bir araya geldi, Bütün dünyadaki insanlarin kardesligini, birligini, beraberliginin daim olmasi temennisinde bulunularak asure duasi okundu.
 

“Asure kardesligin, barisin simgesidir” 
Anlami çok büyük olan bu asure gününde, bugün dünyanin da ülkemizin de içinde bulundugu savaslarin, terörün, siyasi, ekonomik, dinsel bütün çatismalarin, inanç ve düsüncesi nedeniyle katliamlarin artik son bulmasini diliyorum diyen Savas Baspinar (Dede), devaminda “12 günlük yas ve matem orucundan sonra geleneksel asure gününde bir arada bulunmaktayiz. Bütün dünyadaki insanlarin kardesligini, birligini, beraberligini simgeleyen, bize göre asuredir.
 
Asurenin içindeki hiçbir malzemenin digerinin tadini bozmadan bir arada olmasidir. Asure dünyadaki insanlarin birligini temsil ediyor. Diliyoruz ki, hiçbir zaman Kerbelalar olmasin. Hiçbir zaman Madimaklar olmasin. Hiçbir zaman ülkemizin, dünyanin hiçbir yerinde bir cana kiyilmasin. Hiçbir can katledilmesin. Din için, siyasi görüs için ya da herhangi bir nedenden dolayi genci, yaslisi, kadini, erkegi, çocugu, çiçegi, böcegi, hiçbir canlimizin, yasami ve yasam alanlari yok edilmesin, katledilmesin. Hiçbir canimiza zarar gelmeden, baris içinde, sevgi içinde, dostluk içinde yasanan bir dünyamiz olsun" dedi.



  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu