Bugün, 19 Eylül 2024 Perşembe

Esenler Rizeliler Asure Dagitti

Esenler Rizeliler Asure Dagitti

Esenler Rizeliler Derneginin mutfaginda pisirilen asure Cumhuriyet meydaninda yogun katilimla vatandaslara dagitildi.

 Esenler Rizeliler Asure Dagitti
Esenler Rizeliler Derneginin mutfaginda pisirilen asure Cumhuriyet meydaninda yogun katilimla vatandaslara dagitildi.
 
Esenler Rizeliler Derneginin asure dagitim programina:  Esenler Rizeliler Dernek Baskani Süleyman Kahveci, CHP Meclis üyelerinden Mustafa Usta, Yüksel Kiliç, ESDEF Baskani Mustafa Kaplan, Kizilay Sube Baskani Lütfi Kahveci, Esnaf Odasi Baskan Yardimcisi Soner Karabulut, STK Baskanlari, Esenler Medipol Hastanesi Bashekimi Yrd. Doç. Dr. Necdet Özçelik, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Süleyman Erdem, AK Parti Ilçe Baskan Yardimcisi Tevfik Kahveci Esenler’liler yogun katilim göstererek madem ayinin yasini tuttular.

 
Esenler Rizeliler Dernek Baskani Süleyman Kahveci, yaptigi konusmasinda “Muharrem ayi, ilahi bereket ve feyzin costugu ve bollastigi bir aydir. Içinde bulundugumuz bu ayda, Hz. Âdem’in (a.s) tövbesinin kabul edilmesi, Hz. Yunus’un (a.s) baligin karnindan kurtulmasi, Hz. Nuh’un (a.s) ve gemidekilerin tufandan kurtulmasi, Hz. Eyyüb’ün (a.s) yaralarinin sifa bulmasi, Hz. Ibrahim’in (a.s) atildigi atesin gül bahçesine dönüsmesi gibi pek çok önemli ve mucizevi olay vuku bulmustur. Peygamber efendimizde Muharrem ayini Allahi’in ayi olarak tanimliyor, bu aya mahsus bir olay daha var ki her aklimiza geliste bizleri gönülden yaralamakta derin üzüntülere sokmaktadir. Peygamber efendimizin torunu ve Ehl-i Beyt’i bu ayda Kerbela’da uzun süren iskenceler neticesinde Firat’in kenarinda bir yudum suya hasret sehit edilmistir. Buda Muharrem ayina ayri bir önem ve Kutsiyet vermistir. Bu olaylardan ders alinmasini ve insanlarin en Kutsal Hakki olan yasama hakkina saygi duyulmasini istedi.
Muharrem ayini asure günü olarak biliriz ve hem Islam tarihi açisindan hem de kültürümüz bakimindan adeta paylasmanin ve kardesligin sembolü olmus bu önemli günü büyük bir cosku, heyecan ve muhabbetle karsiliyoruz diyerek katilimcilara tesekkür etti.
 
BOLLUK VE BEREKETIN SIMGESI: ASURE
Esenler Dernekler Federasyonu Baskani (ESDEF) Mustafa Kaplan da, yaptigi konusmada bu organizasyonlarla paylasmanin, dayanismanin, birlikteligin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olan asure ve kültürümüzde artik sembol haline gelmis diger unsurlarin bu derin, mecazî anlamlari; toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem tasimaktadir” dedi.
Kaplan, ayni zamanda ESDEF üyesi olan Esenler Rizeliler Dernegi’nin her organizasyonda oldugu gibi bugünde basari ile asure gününü gerçeklestirdigini söyleyerek Baskan ve Yönetim kurulunu kutladi.


USTA ASURE DAGITTI, KILIÇ RESIM ÇEKTIRDI...




  • Perşembe 22.5 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu