Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

ESENLER STADI ESENLER KULÜPLERININDIR

ESENLER STADI ESENLER KULÜPLERININDIR

Insan merak ediyor tabii, Esenler`de bir Beyoglu kulübünün ne isi var?

 ESENLER STADI ESENLER KULÜPLERININDIR

Geçtigimiz mart ayi sonunda resmen açilan IBB Esenler Stadyumu’nda ilk resmi maç 26 Agustos 2017 Cumartesi günü oynanacak. Esenler ilçesinin hasretle bekledigi, ilçenin yegane stadindaki bu stadin ilk resmi maçiniysa bir Beyoglu takimi yapacak. Geçen sezon sonunda 3. Lig’e çikan Erokspor, ilk maçinda Muglaspor’u konuk edecek. Üstelik Erokspor öyle 3-5 maçlik bir konuk da degil. Takim simdilik Esenler’e konuslanmis durumda.

Insan merak ediyor tabii, Esenler’de bir Beyoglu kulübünün ne isi var? 

Esasen, Erokspor`un Istanbul`u gezmesiyle ilgili bir sikintim yok, dilerlerse ve kimseyi magdur etmeyecekse Degirmenköy, Sile, Karacaköy hatta Akfirat`ta bile maçlarini oynayabilirler, Allah yollarini açik etsin. 

Erokspor ilçesinde imkan olmadigi için baska ilçeye giden ne ilk ne de son takim olacak. Geçen sene 3. Lig’de Beylerbeyi, Anadolu Üsküdar, HEASK, hatta Maltepespor saha sikintilari nedeniyle baska statlarda oynamak zorunda kaldilar. Ancak bu kulüpleri Erokspor’dan ayiran söyle bir özellik var: Gittikleri statlar, amatör kulüplerin programini etkilemiyordu. Amatörlerin Maltepe Hasan Dogan veya Sancaktepe Belediye statlariyla bir isi yok... Belki HEASK’in gittigi Karagümrük Stadi... Ama Fatih’te bile Namik Sevik ve Mimarsinan alternatifleri mevcut. Oysa Erokspor’un gittigi Esenler’de zaten iki küsur senedir stat yoktu, herkes hevesle yeni stadi beklerken ilçe birden karsisinda Erokspor diye bir kulüp buldu. Üstelik Erokspor pekala Kasimpasaspor’la stadini paylasabilirdi. Zira geçmiste Büyükçekmece ekibi Tepecikspor bile Recep Tayyip Erdogan Stadi’nda iç saha maçi yapti.


Bes ilçede birden

Hadi bu stat olmadi, Eyüp Stadi olabilirdi belki... Zaten Erokspor`un tesisleri Eyüp ilçesi sinirlari içinde. Biraz sikintili bir süreç olsa da kendilerine güzel bir tesis kazanmislardi (Fatih ilçesinde A takimin antrenman yaptigi Langa Tesisleri var. Ha, unutuyordum, Erokspor sirket oldu, sirketin merkezi Zeytinburnu`nda... Kulüp Beyoglu, sirket merkezi Zeytinburnu, tesis Eyüp, antrenman sahasi Fatih, maç stadi Esenler... Vallahi Istanbulspor bile koskoca metropole bu denli yayilmamisti!) Bizimkisi öneri elbette, bir Erokspor taraftari olsam bu statlar bana daha cazip seçenekler gelirdi.

Ama nedense Erokspor taraftarina IETT ile iki aktarma yaptiracak bir kararla daha kuzeye, IBB Esenler Stadi’na gitti. Eh, isteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara demisler... Erokspor bir Istanbul takimi ve Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin bu kent için yaptirdigi bir stada talip olamaz mi? Olmus netekim, istemisler, belediye de vermisler. Iyi de bu Esenler kulüpleri Tekirdag’a mi bagli? Ilçedeki 10 küsur takim, ellerindeki tek statta maçlarini nasil oynayacak? Beyoglu takimi Erokspor Esenler’e gelince, Esenler takimlari Gazi Mahallesi’ne, Karadeniz Mahallesi’ne mi gidecek yine? Bu kabul edilebilir bir durum mu?

Yani bardagin dolu tarafina bakiyorum bakiyorum, bakiyorum ama olmuyor... Erokspor’un Esenler ilçesindeki olmasina bir anlam veremiyorum. Yillardir bu stadi bekleyen ilçeye bunu yapmaya sayin yöneticilerin ne hakki var?

Kulüpler odalarini alamadi

Edindigimiz bilgilere göre IBB, bir magduriyet olmamasi adin stadyumun yanina iki antrenman sahasi yaptirip Esenler kulüplerinin kullanimina sunacak. Ayrica ilçedeki her kulübe bir oda tahsis edilecek ancak su tarih itibariyle Erokspor maçlarini yaparken kulüplere oda verilmis degil. Yetkililerin ligler baslayana kadar kulüplerin bu magduriyetini gidereceklerine inancimiz tam elbette. Zira isimleri bazi kulüplerin bu durumdan çok büyük rahatsizlik duydugunu biliyorum.

Konuyla ilgili görüstügüm Esenler Kulüpler Birligi Baskani Ayhan Çinar ise ayni görüste degil... Ayhan Hoca bir profesyonel takimin Esenler’de maç yapmasinin ilçeye büyük katki saglayacagina inandigini dile getirirken yapilacak iki yeni sahanin da önemine dikkat çekti.

Benimse aklim ve vicdanim bu uygulamayi kabul etmiyor. Esenler Stadi, isminde her ne kadar `IBB` yazsa bile IBB`nin degil, Esenler halkinin, Esenler kulüplerinindir. Kullanim hakki Esenler ilçesinindir. Elbette zor durumdaki kulüplere kucak açilir, nasil ki Esenler kulüpleri iki senedir baska ilçelere gitti baska ilçeden de takimlar gelebilir ancak bu kadar sikisik programi olan bir ilçenin stadina uzak bir ilçeden profesyonel kulübü uzun süreli ortak etmek de nedir? Üstelik ortada bunca alternatif varken... O stat Esenler halkinin kullanimi için yapilmistir ve stat, tamamiyla bu dogrultuda kullanilmalidir.

Yazi: Efkan Bucak



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı