Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esenler Tarihinde ilk kez!

Esenler Tarihinde ilk kez!

Esenler`deki futbol takimlarinin tamaminin 2013?2014 futbol sezonunda küme düsmesinin hem esenler gençliginin hem de Esenlerin top yekûn keme düsmesi anlamina geldiginin bir göstergesidir. Ilk Haber Gezetesi`nden Yildiray Yilmaz`in haberi Esenler tarihind

Esenler Tarihinde ilk kez!

Esenler’deki futbol takimlarinin tamaminin 2013–2014 futbol sezonunda küme düsmesinin hem esenler gençliginin hem de Esenlerin top yekûn keme düsmesi anlamina geldiginin bir göstergesidir. Ilk Haber Gezetesi’nden Yildiray Yilmaz’in haberi Esenler tarihinde ilk kez gençliginin geldigi noktayi, Kulüp yöneticisinin aci dolu feryatlarini bakalim kimler görecek ve duyacak.

“Esenler küme düstü”

2013-2014 futbol sezonu ile ilgili gazetemize açiklamalarda bulunan bir Kulüp Yöneticisi, Esenler’in futbolda küme düstügünü söyledi.

Esenler’in tarihinde ilk kez bu kadar aci bir durumla karsi karsiya kaldigini belirten Kulüp Yöneticisi, yerel yöneticiler dâhil herkesi daha duyarli olmaya davet etti.

Esenler’deki futbol takimlarinin tamaminin 2013-2014 futbol sezonunda küme düstügünü belirten bir Kulüp Yöneticisi, Esenler’in tarihinde ilk kez bu kadar aci bir durumla karsi karsiya kaldigini söyledi.

Esenler’in bu rezaletten acilen kurtulmasi için yerel yöneticiler dâhil herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini belirten Kulüp Yöneticisi, sözlerine su sekilde devam etti;

“Esenler’deki spor kulüplerimizin tamamina yakini maddi imkânsizliklardan dolayi kapilarina kilit vurma noktasina gelmistir. Bunun en açik örnegi ise Esenler’deki spor kulüplerimizin hepsinin 2013-2014 futbol sezonunda kümeleridir. Bundan yaklasik 5 yil önce A-Takimlar bazinda Esenler, Kentyildiz ve Yavuz Selim Spor Kulüpleri elde ettikleri büyük basarilarla aniliyorlardi. Ancak suan hepsi küme düsmüstür. Buda ne kadar aci bir durumla karsi karsiya kaldigimizi açikça göstermektedir.

Geçtigimiz yillarda önemli basarilara imza atan Esenler, Üçyüzlü, Yavuz Selim ve Atisalani Spor Kulüplerinin bu sezon küme düsmeleri kesinlesti. Esenler tarihinde ilk kez bu kadar aci bir durumla karsi karsiya kalmistir. Yani Türk futboluna sayisiz futbolcu kazandiran Esenler’deki spor kulüpleri tarihlerinde ilk kez 2014-2015 futbol sezonunda Süper Amatör Lig’de mücadele edemeyeceklerdi. Bundan daha vahim ve aci bir durum ne olabilir.

Diger taraftan Esenler Tokat Spor Kulübü’de son maçinda Güneslispor’a yenilirse oda küme düsme ile karsi karsiya kalacak. Bunun yani sira 2. Amatör Liglerin baslamasina kisa süre kalmasina ragmen Kentyildiz ve Turgut Reis Spor Kulüplerinin de suan için lige katilip katilmayacaklari kesinlik kazanmadi. 

Imkâni olanlar ilçe disina kaçiyor

Esenler’deki bir kulübün kapisina kilit vurmasi demek binlerce çocugumuzun basibos olarak sokaklarda dolasmasi anlamina gelmektedir. Tabi maddi durumu iyi olan aileler çocuklarini spor yapabilmeleri için çevre ilçelere gönderirken, maddi durumu iyi olmayan aileler ise kaderlerine terk etmektedirler. Diger yandan gençlerimiz spor yapamadiklari için okullarimizdaki obezite sayisi her geçen gün artmaktadir. Bunu biz söylemiyoruz. Esenler’deki okullarimizin kendi içerisinde yaptiklari çalismalarin neticeleri söylüyor.

Uyusturucu kullanimi artiyor

Gençlerimizle ilgili çok önemli bir örnek vermek gerekirse Kentyildiz Spor Kulübü faal bir haldeyken Kemer Stadi’nin etrafinda uyusturucu madde kullanan genç bulmak imkânsizdi. Ancak suan kizli-erkekli guruplar halindeki gençleri stadin tribünlerinde uyusturucu madde kullanirken görmek mümkün hale geldi. Bu tür olaylardan rahatsiz olan bazi kulüp antrenörleri de, her defasinda konuyu emniyet güçlerimize bildiriyor.

500 projede içinde biz yokuz

Diger ilçelerdeki spor kulüpleri belediyelerinin destekleri ile adeta altin yillarini yasarken Türk futboluna önemli isimleri kazandirmis Esenler ise adeta futbolu unutur hale geldi. Belediye Baskanimiz Sayin M. Tevfik Göksu Bey yaklasik 5 yil içerisinde 500 proje yaptiklarini söylüyorlar ama projelere bakinca sporla ilgili bir proje bile yok.

Belki çikip birileri malzeme yardimi yapiliyor diyebilir ama malzeme yardimi yapilmasi zaten kanunda var. En basit örnegi hafta sonlari da yeterince Esenler Belediyesi’nden otobüs destegini alamayan kulüpler altyapi takimlarini ligden çekmeye basladi. Ve bunun sonucu olarak A-Takimlarina sporcu yetistiremiyorlar.

Bu nedenle liglerden çekilme veya küme düsme noktasina geliyorlar.
Sizin sitenizde okumustum geçtigimiz günlerde Esenler’e gelen Sisli Belediye Baskani Sayin Mustafa Sarigül ilçelerindeki tüm kulüplere yillik 50 bin TL verdiklerini söylemis. Ayrica kulüplerin kiralarini ve otobüs ihtiyaçlarini karsiladiklarini belirtmis.

Peki, Sisli Belediyesi’nin kulüplere bu kadar yardimi yapabilecek gücü varda bizim belediyemizin yok mu? Tabi ki var ama maalesef futbolla ilgili yeterli destek verilmiyor. Ancak bu durumda sadece belediyemizi suçlamanin da dogru olmayacagini düsünüyorum. Çünkü kulüplerimiz belediyemizden yeterli destegi alamiyorlarsa demek ki yaptigimiz bu önemli hizmeti yeterince anlatamamisiz demektir.

EASKB ne is yapar?

Esenler’deki Spor Kulüpleri’ni bir araya toplayip onlarin sorunlarini çözmek için kurulan Esenler Amatör Spor Kulüpleri Birligi suana kadar ne yapmistir? Hiçbir sey yapmamistir. Bu kurulan birligi de hiçbir sey yapmadiklari gibi birde kendi siyasi çikarlari için kullanmaya kalkmaktadirlar.

Bunun en büyük örnegin ise mevcut Baskan Gültekin Kaya’nin bir siyasi partiden Belediye Meclis Üyesi aday adayi olmasi gösterilebilir. Tabi kendisine soruldugunda ise amacini Esenler’deki spor kulüplerine ve gençlere daha faydali projeler üretebilmek için açiklayabilir. Perki o zaman adama sormazlar mi bu zamana kadar ne yaptin ki, Meclis Üyesi olunca ne yapacaksin?

Herkes tasin altina elini koymalidir

Kisaca Türk futboluna önemli yetenekler kazandiran Esenler’deki spor kulüplerimizin biran önce bu çikmazdan kurtarilmasi gerekmektedir. Herkesin tasin elini altina koyma zamani gelmistir. Bu hem gelecegimiz olan gençlerimiz hem de Esenlerimizin imaji açisindan da çok önemlidir.

Acil olarak ne yapilabilir? Bu konuyla ilgili komsu ilçelerimize baktigimiz zaman oradaki futbol takimlarina belediyeler otopark, büfe ve benzeri gibi kulübe gelir getirecek yerleri tahsis etmistir. Bizim belediyemizde kulüplerimize bu tür bir destek verirse emin olun kulüplerimiz artik belediyemizden bir sey istemezler. Ve kendi yaglariyla kavuruluyorlar”

 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı