Esenler Yazarlar Platformu Kuruldu

Esenler Yazarlar Platformu Kuruldu

Kisa bir süre önce kurulan Egitimci Yazarlar Platformu üyeleri ortak bir çalismaya imza attilar. Esenler`de açilan egitim festivalinde bir araya yazarlar kitaplarini imzalayip okuyucularla sohbet ettiler. Egitimci Yazarlar platformu sözcüsü Mahmut Balci P

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Esenler yazarlar Platformu Kuruldu

Egitimci Yazarlar Istanbul Için Ortak Imza Attilar.

Kisa bir süre önce kurulan Egitimci Yazarlar Platformu üyeleri ortak bir çalismaya imza attilar. Esenler’de açilan egitim festivalinde bir araya yazarlar kitaplarini imzalayip okuyucularla sohbet ettiler. Egitimci Yazarlar platformu sözcüsü Mahmut Balci Platformun kurulusu konusunda su açiklamayi yapti:

‘Istanbul’da görev yapan bazi yazar ögretmenlerle zaman zaman bir araya gelerek egitim faaliyetlerinde karsilastigimiz sorunlari konusur çözüm önerileri üzerinde kafa yorariz. Ancak sürekli göç alan ve çarpik yapilasmadan dolayi tasradaki bazi illerden daha olumsuz sartlara sahip olan Istanbul’un bazi ilçelerinde ögretmenlik yapmanin ciddi bir çaba ve sabir gerektirdigini de biliyoruz. Çünkü Istanbul’un bazi ilçelerinin tasradan farki yok. Sinifa giren birçok idealist ögretmenin egitimin gelecegi ve kalitesi konusunda kendisini yerel yöneticilerden ve mülki amirlerden daha fazla sorumluluk sahibi gördügüne inaniyoruz. Çünkü her egitimci çevresini aydinlatirken tükenen bir muma benzer. Egitimci Yazarlar Platformu bu yaklasimdan hareketle kuruldu. Platform çatisi altinda bulusan egitimci yazarlar olarak egitim dünyasindaki sorunlari gündeme getirmeyi, egitimin kalitesini arttirici kültürel ve sosyal çalismalar yapmayi, önerilerde bulunmayi, egitimci yazarlarin çalismalarini ve görüslerini genis kitlelerle paylasmayi hedeflemekteyiz.

Platform üyeleri olarak egitim festivalinde yer almak suretiyle egitimci dostlarla, ögrencilerle ve halkla iletisim kurmaya hem kendimizi ifade etmeye çalistik. Festivale gelenlerle kültür, edebiyat, siir ve düsünce konulari üzerinde sohbet etme imkani bulduk. Egitim Festivali’nde Egitimci Yazarlar Platformu üyesi yedi egitimci yazar arkadasimizin Istanbul’u yedi farkli açidan ele aldigi Istanbul Fatih ve Fetih isimli kitabi imzaladik. Kitapla ilgili çok olumlu tepkiler aldik. Bu kitabin önümüzdeki günlerde daha fazla ilgi görecegini düsünüyoruz. Babiali Kitapligi yayinlari arasinda çikan ve dagitimi birey kitap tarafindan yapilan kitabin takdim yazisini yazan Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Dr. Muammer Yildiz’a, bu festivali organize ederek güzel bir çalismaya imza attiklari için Esenler Belediyesine, Esenler Kaymakamligina ve Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne tesekkür ediyoruz.’

Yedi bölümden olusan; Hasim Albayrak, Ilyas Kara, Metin Korkmaz, A.Kadir Adiyaman, Mevlana Çakiral, Mahmut Balci ve Yasar Dogu’nun makaleleriyle katkida bulundugu kitabin arka kapaginda ise su bilgiler yer almakta:

‘Elinizdeki bu kitapta; Hasim Albayrak yazisinda; fethi müjdelenen Konstantiniye’nin tarih öncesi gelisimini, bu gelisim esnasinda sehrin aldigi isimleri aktariyor. Sehir devleti karakterinden, imparatorluk baskenti karakterine dönüsen ve fetihle huzur bulan yolcu-lugu inceleyen yazarimiz, fethin öncesi ve sonrasinda Istan-bul sehrini anlatiyor.

Ilyas Kara, Ertugrul Gazi ile baslayan edebli, düzenli ve kararli yürüyüsü anlattigi bölümünde; Fethi gerçeklestiren hükümdâr’i; Fatih’i yetistiren ecdâdi ve devlet gelenegini gösteriyor bizlere. Bir gelenegi ve bu gelenekten yetisen “Fatih” karakterini anlamamizi sagliyor.

Fethin olusum sürecini gün gün aktaran Metin Korkmaz, kusatma esnasinda yasanan havayi hissettiriyor. Tarihî süreci de atlamayan yazar, fethin kahramanlarinin yasadigi atmosferi yansitiyor. Peygamber müjdesine mazhar olmak için cenk edenlerin yürek çarpintisini günümüze tasiyor. Bu çarpintilari hissettigi yüreginden kaleme akittigi beyitlerle süslüyor yazisini.

Kadir Adiyaman’in kaleme aldigi “Büyük Müjde” baslikli bölümde; Fatih’i besleyen mânevi dinamikleri, fethe yönlendiren dinî argümanlari ögreniyoruz. Yazar Konstantiniye’yi, Islam sehri yapan ordu ve hükümdâri fethe mazhar kilan tarihi, Islâm fetih anlayisiyla sehre giren Sultan’in ‘müslüman hükümdar’ olarak yaptiklarini anlatiyor.

Tarihi olusumunu ögrendigimiz ve manevî havasini hissettigimiz fethin mimari II. Mehmed’i tanitiyor bize Mevlana Çakiral; Çag deviren, dünyanin tarihine yön veren büyük olayin gerçeklestiricisi olan sahsiyetin, akli ve kalbini imâr eden geçmise götürüyor. Çocuklugu ve yetismesi, hânedan ailesinde verilen terbiye nasil fetih gerçeklestirecek genci olusturmus, buna sahit oluyoruz.

Mahmut Balci; II. Mehmed’in ‘imparator, hükümdar, kral’ degil de ‘Fatih’ olmasinin nedenini açikliyor bir nevî. Islam’in, cihad ve fetih anlayisiyla kiliç kusanan bir lideri anlatiyor. Fethin sonunda kiliç sallayan degil, adalet dagitan bir hükümdârin ‘sorumluluk’larini inceliyor ve sadece toprak degil gönülleri fetheden ‘Fatih’in yönetimindeki hukuku hatirlatiyor.

Yasar Dogu, ise fetih ile Müslüman topragi olan Istanbul’un, günümüz hâli pür melâlini anlattigi bölüm ile; deneyimlerini ve yasama dair Istanbul notlarini aktariyor. Bir açidan da rehber niteligi tasiyan yazisinda, sehrin güzelliklerini de gözler önüne seriyor.’

Esenler Belediye Baskani M.Tevfik Göksu, Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Egitim Kurumu Yöneticileri Ve Bazi Sivil Toplum Kuruluslari Egitimci Yazarlar Platformunu Ziyaret Ederek Yazarlari Tebrik Ettiler. Istanbul