Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Esenler zabitadan KDV denetimi

Esenler zabitadan KDV denetimi

Esenler Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, yaptiklari denetimlerle temel tüketim maddelerinden alinan yüzde 8’lik KDV oraninin yüzde 1’e indirilmesinin fiyatlara yansitilip yansitilmadigini kontrol etti. Uygulamalar, 16 mahallede belirli periyotlarla d

Temel gida ürünlerinde KDV'yi yüzde 8'den yüzde 1'e indiren düzenleme Resmi Gazete'de yayimlanarak bugünden itibaren yürürlüge girdi. Esenler  Belediyesi de bu indirimin fiyatlara yansitilip yansitilmadigini denetlemek için ilk günden uygulamalara basladi.

Bu kapsamda Esenler Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Zincir Marketlerde siki denetimlerini gerçeklestirdiler. Market içinde dolasan zabitalar, raflardan sepetlerine doldurdugu ürünleri kasaya götürdü. Ekipler, kasiyerin ürünleri okuttuktan sonra kendilerine verdigi fiste peynir, zeytin, yumurta, çay, et, süt, pirinç, bakliyat ürünleri, protein ve yag gibi besinlerde indirim yapildigini gördü.

Esenler zabitan yapilan paylasimda, Marketlerin KDV indirimlerini uygulayip uygulamadigina bakiyoruz. Vatandasin magdur edilmesine izin vermeyecegiz. Kurallara uygun satis yapan esnafimiza da tesekkür ediyoruz denildi.

 



  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false