Tarih: 09.09.2024 22:10

Esenler 15 Temmuz Mahallesi'nde Fahiş Aidat Zammına Tepki: Vatandaşlar Protesto Gösterisi Düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

Akıllı şehir olarak tanıtılan mahallede yaşayanlar, altyapı ve hizmet yetersizliği nedeniyle bir protesto düzenledi.

Protestoya katılan 15 Temmuz Mahallesi sakini Ersoy Adıgüzel, basın açıklamasında şunları söyledi:

"Değerli basın mensupları ve komşularım, Esenler Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan bu proje, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olarak tanıtıldı. Ancak taşındığımız günden bu yana altyapı, temizlik, asansör, otopark gibi pek çok sorunla karşı karşıyayız. Kullanılan malzemelerin kalitesizliği, temizlik ve güvenlik hizmetlerinin yetersizliği gibi problemler sürerken, Eylül 2024 itibarıyla aidatlara %100’e yakın zam yapılmış olduğunu öğrendik. Ağustos ayında 851 TL olan aidatın, Eylül ayında 1600 TL'ye çıkması kabul edilemez."

"Sorunlarımızın Muhatabını Bulamıyoruz"

Adıgüzel, site yönetimi ile yaşadıkları sorunları da dile getirerek, "Site yönetimine gittiğimizde mahalle olduğumuz söyleniyor, ancak aidat toplanırken site kriterlerine göre hareket ediliyor. Esenler Belediyesi, EKON, müteahhit firmalar arasında mekik dokuyoruz ve hiçbir kurum sorumluluk kabul etmiyor" dedi.

"Zamlar TÜİK Enflasyonunun Çok Üstünde"

Basın açıklamasında zamların Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon oranlarının çok üstünde olduğu vurgulandı: "Aidatlar son bir buçuk yılda en az üç kez zamlandı. Ancak son zam, TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon oranının çok üstünde. Devletimizin kurumu TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı kabul edilmiyor gibi, %100’e varan zam yapılıyor."

Acil Talepler

Ersoy Adıgüzel, mahalle sakinlerinin acil taleplerini sıralayarak şu çağrıyı yaptı: "- %100'e yakın yapılan aidat zammının geri çekilmesini ve makul bir seviyeye indirilmesini talep ediyoruz.

Adıgüzel, taleplerin karşılanmadığı takdirde hukuki mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Mahalle sakinleri, Esenler Belediyesi’nin ve site yönetiminin sorunlarına duyarsız kalmaması gerektiğini ifade ederek, çözüm beklediklerini vurguladı.

https://gazeteesenler.com/haber/15_temmuz_mah_sakinleri_fahis_aidat_zammina_isyan_etti-12054.html

 



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —