Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ESENLER 2’NCİ KEZ ‘İYİLİK FUARI" AÇILDI.

ESENLER 2’NCİ KEZ ‘İYİLİK FUARI

Esenler Belediyesi, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği “İyilik Fuarı”nın bu yıl 2’ncisine ev sahipliği yapıyor.

Esenler Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in ruhuna uygun olarak hayata geçirdiği “İyilik Fuarı”nın bu yıl 2’ncisine ev sahipliği yapıyor. Sadece İyilik İçin” sloganıyla bugün kapılarını açan fuarın açılış törenine Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av.Umut Özkan, Esenler Müftüsü Osman Yazıcı ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarın açılış töreni, Fırat Akın’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 9 Nisan’a kadar Esenler Dörtyol Meydanı’nda meraklılarıyla buluşacak fuar her gün 12.00 – 22.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

19 SİVİL TOPLUM KURULUŞU KATILDI

Esenler İyilik Fuarı’na Yeşilay ve Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 17 sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği, Deniz Feneri Derneği, İnsan İzi Uluslararası İnsani Yardım Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İDDEF, Valide İnsani Yardım Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hayrat Yardım, Ümmet Vakfı, İnsan Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı, İnfakta Birlik Derneği, Beşir Derneği, Mirasımız Kudüs Derneği, HAYDER Yetim Vakfı, Verenel Derneği katıldı. Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) ve Esenler Toplum İletişim Merkezi (ESTİM) de fuarda hazır bulundu.

KİTAPLAR DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLECEK

Bu yıl 2’nci kez herkesi iyilik çatısı altında buluşturan fuarda STK’ların Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaptığı çalışmalar söyleşi ve seminerlerle vatandaşlarla paylaşılacak. Fuarda kurulan “Kitap Kumbarası” ile afet bölgesine gönderilmek üzere kitaplar toplanacak. Kumbaralar ilçenin farklı noktalarına da kurulacak. Fuarda ayrıca “Ben Ne Yapabilirim?” çalışmasıyla depremzedelerin yaralarının sarılmasına meslekleriyle katkı sunacak kimseler tespit edilecek ve bölgeye ulaşımları sağlanacak.



Anahtar Kelimeler: ESENLER ‘İYİLİK FUARI" AÇILDI.
  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false