Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Esenler AGD&MGV’den Filistin’e destek

Esenler AGD&MGV’den Filistin’e destek

Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı Esenler Şubesi, İsrail’e LANET, Filistin’e DESTEK yürüyüşü ve basın açıklaması programını düzenledi.

Program Yeşil Camide ikindi namazı kılınmasının ardından toplanan kalabalıkla birlikte, Davutpaşa Caddesin sonundan Esenler Merkez camiine kadar sloganlar atarak yürüyüşünün akabinde Basın açıklaması gerçekleştirildi.

Esenler AGD&MGV nin düzenlediği destek yürüyüşüne; Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Ergün YALÇINKAYA, Gelecek Partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa KAPLAN, Hüda Par Esenler İlçe Başkanı Abdülkerim ORTAÇ, Esenler Ortopedik Engelliler Derneği üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Filistin’e destek veren gönüllüler katılım sağladı.

Filistin’e Destek Yürüyüşünde atılan sloganlar; ‘Kahrolsun İsrail’, Katil İsrail Filistin’den Defol’, ‘İncirlik Üssü Kapatılsın’, ‘Hamas’a Selam, Direnişe Devam’, ‘Kınama Değil, İcraat Yapın’, ‘Kürecik Üssü Kapatılsın’, ‘Avrupa Değil, İslam Birliği’, ‘Terörist İsrail Hesap Verecek’, Vur Vur Hamas Vur, İsrail’e Vur’, ‘Mehmetçik Gazze’ye’, ‘Oluk Oluk Kan Aksa, Kurtulacak El Aksa’, ‘Müslüman Uyuma Kardeşine Sahip Çık’ sloganları atılarak, Esenler Merkez Camine kadar Filistin’e Destek yürüyüşü gerçekleşti.

Esenler AGD&MGV teşkilat mensupları ve Filistin’e destek veren gönüllüler ile Merkez Camii önünde basın açıklaması programına geçildi. Basın açıklaması programı, İstanbul İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Hasan Hüseyin Dursun’un Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

Esenler AGD&MGV Esenler Şube Başkanı Mehmet Gömeç Basın açıklamasını gerçekleştirdi. Gömeç Basın açıklamasında, İsrail’in günlerdir yapmış olduğu zulmün sonucunda Filistin’de hayatını kaybeden Şehitlere dikkat çekti.

İsrail’in yaklaşık 40 gündür çoluk, çocuk, genç, yaşlı ve kadın erkek demeden binlerce kişiyi şehit edilmesinin artık kınamalar ile, protestolar ile sürdürülemeyeceğini sözlerin tükendiği ana gelindiğini belirterek, TBMM’deki İktidar/Muhalefet Millet Vekillerine gerekeni yapın daha neyi bekliyorsunuz diye seslendi.

Filistin’de yaşanan zulümlerin sona ermesi için kimin üzerine ne düşüyorsa bir an önce yerine getirilmelidir. İktidara seslenen Gömeç, İsrail ile olan Ticari ve Askeri anlaşmalardan vazgeçilmesi için daha neyi bekliyorsunuz. Artık sözlerin anlamı tükenmiştir. Filistin’in yanında yer aldığımızı söz ile değil, fizikken göstermeliyiz. İfadelerine yer verdi.

Basın açıklaması sık sık İsrail’i lanetleyen sloganlar ile kesildi. Şube Başkanı Gömeç, Tüm İslam ülkelerini ve Müslümanları, bu ve bundan sonra yaşanacak zulüm ve alçaklıklara karşı güçlü olunması gerektiğini, konjonktüre göre değişmeyen bir duruşa davet ederek ‘Zafer İslam’ındır, ve zafer yakındır’ sözüyle tamamladı.

Anadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı’nın düzenlemiş olduğu; İsrail’e LANET, Filistin’e DESTEK yürüyüşü ve basın açıklaması programında son olarak Mehmet Cafer Varol’un yapmış olduğu dua ile program tamamlandı.



Anahtar Kelimeler: Esenler &’ Filistin’ destek
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu