Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya bütçe dayanmıyor…

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya bütçe dayanmıyor…

Ekonomik kriz, AKP’li Esenler Belediyesi’ni de vurdu. Belediye, 2022 yılı için üçüncü kez bütçe yaptı. Ödenek yetmeyeceği için taşıt kiralama giderleri, akaryakıt alımı, firmalara yapılacak ödemeler için 400 milyon liralık ek bütç

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun yönettiği Esenler Belediyesi'nin eylül ayı oturumlarında ek bütçe teklifi görüşüldü.

Esenler Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün hazırladığı teklifte, belediyenin birimlerinden gelen talep ve görülen ihtiyaç üzerine ödeneği yetmeyeceği anlaşılan gider kalemleri için hazırlanan 400 milyon liralık ek bütçenin karara bağlanmasını istedi.

Bütçe; yakacak, akaryakıt, elektrik, bahçe malzemesi, dayanıklı tüketim malzemesi alımları, müşavir firmalara yapılacak ödemeler, mahkeme harç giderleri, arsa alım ve kamulaştırma giderleri, taşıt kiralama giderleri için kullanılacak.

Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün taşıt kiralama gideri için ayrılan 60 milyon TL, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün müşavir firma ve kişilere yapacağı ödemeler için ayrılan 95 milyon TL, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün taşıt kiralama gideri için ayrılan 65 milyon TL, gider kalemleri içindeki en yüksek kalemler olarak dikkat çekti. 400 milyon liralık bütçe kaynağı arsa satışı ile sağlanacak.

CHP VE İYİ PARTİ'DEN ŞARTLI DESTEK

Ek bütçe teklifi oybirliği ile kabul edilirken CHP ve İYİ Parti grubu karara şartlı destek verdi.

CHP'li Meclis Üyesi Kemal Şahin, Esenler halkının hizmetlerinin aksamaması için ek bütçeye “evet” dediklerini belirterek “Ülkeyi ekonomik olarak batırdınız. Sizin Esenler'i batırmanıza müsaade etmeyeceğiz. Ek bütçeye onay veriyoruz ancak bu ek bütçenin oluşması için satacağınız arsanın ada- parsel numarası, imar durumunu, yüzölçümünü içeren bilgilendirmenin meclis üyelerine yapılmasını da istiyoruz” dedi.

“ÖNGÖRÜLEN BÜTÇE YÜZDE 140 ARTTI”

Belediye yönetimini de eleştiren Şahin şunları söyledi:

*2022 yılı bütçesini 710 milyon 500 bin TL olarak yaptınız. Bütçe yürürlüğe girdikten sadece 3 ay sonra 7 Nisan 2022 tarihinde 590 milyon TL daha ek bütçe talebinde bulundunuz.

*7 Nisan tarihinin üzerinden tam 5 ay geçtikten sonra şimdi de 400 milyonluk ek bütçe talebinde bulunuyorsunuz.

*Bu demek oluyor ki Esenler Belediyesine bütçe dayanmıyor. 2022 yılı bitmeden üçüncü bütçeyi konuşuyoruz.

*Toplamda 2022 yılı bütçesi şimdilik 1 milyar 700 milyon TL olarak karşımıza çıkmaktadır. Kötü yönetimin en bariz örneğini gördüğümüz Esenler Belediyesi, 8 ayda 2022 için öngördüğü bütçeyi yüzde 140 arttırmış durumda.

*Bütçe oluştururken her zaman yaptığınız, hatta en iyi yaptığınız şey ilçenin öz kaynaklarını, gayrimenkullerini satmak. Esenler Belediyesinde gelir gideri karşılamıyor.

*Gayrimenkulleri sat, ek bütçe yap, bu paralar ile yandaş müteahhitlere ödeme yap…

*Bu durum öngörüsüz, savurgan, başarısız, beceriksiz ve iş bilmez yönetim politikanızı ortaya koymaktadır.



  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli