Bugün, 18 Ekim 2024 Cuma

ESENLER BELEDİYESİ 2025 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ 7 MİLYAR 450 MİLYON TL KABUL EDİLDİ

ESENLER BELEDİYESİ 2025 YILI TAHMİNİ BÜTÇESİ 7 MİLYAR 450 MİLYON TL KABUL EDİLDİ

Esenler Belediyesi’nin 2025 yılı tahmini bütçesi 7 milyar 450 milyon TL olarak Esenler Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Bütçe sunumunu Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptı. Sunumunda, kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağı müjdesini verirken kadın, çocuk ve gençlere yönelik yatırımların da artarak devam edeceğini söyledi.

Esenler Belediyesi’nin 2025 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nin 7. Seçim Yılı 1. Dönem Ekim ayı Meclisi, Esenler Belediyesi Başkanlık Binasında düzenlendi. Esenler Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Ahmet Bilal Kıymaz başkanlığında toplanan meclise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri,  birim müdürleri siyasi parti ilçe başkanları ve yerel basın katıldı.

ESENLER ÖZ KAYNAKLARINI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEK

2025 yılı bütçesinin yoğunluklu olarak personel ile gençlik, sanat ve spor merkezi gibi devasa işletme giderleri olduğunu söyleyen Göksu, şunları kaydetti:

“Esenler’de birkaç yıl sonra yeni yatırım alanları kalmayacak. Belediye giderleri sadece tamirat ve tadilattan ibaret olacak. Çünkü Esenler’de yapılması gereken çoğu şey yapıldı. İstanbul’da bütçe giderleri kaleminde sıfır faize sahip olan belediyeyiz. Esenler bütçesini, öz kaynaklarını büyütmeye devam edecek.”

2025 yılı tahmini bütçesi, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin verdiği red oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.



  • Cuma 15.1 ° / 12.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.7 ° / 13.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı