Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esenler Belediyesi’nin 2023 yılı tahmini bütçesi 2.7 milyar

Esenler Belediyesi’nin 2023 yılı tahmini bütçesi 2.7 milyar

Esenler Belediyesi’nin 2023 yılı tahmini bütçesi 2 milyar 700 milyon TL olarak Esenler Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi.

Esenler Belediyesi’nin 2023 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim Yılı 4. Dönem Ekim Ayı Meclis Esenler Belediyesi Başkanlık Binasında düzenlendi. Esenler Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Engin Aydoğan başkanlığında toplanan meclise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay, MHP Esenler İlçe Başkanı Hakan Özel, Gelecek Parti Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, Basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Esenler Belediyesi’nin 2023 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşmeleri hakkında AKP meclis üyesi Hasan Şahin ve Sebattin Yiğit CHP Meclis üyesi Kemal Şahin ve İyi Parti Meclis üyesi Mikail Karapınar konuşma yaptılar. Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu 2023 yılı mali performansı ve bütçe tasarısı hakkında sunum yaptı.

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu meclis konuşmasına “2023 performans programımızı 5 temel üzerine inşa ettik” diyerek başladı. Göksu, “ Beş temel başlığımız; Mali disipline bağlılık, kaynakların verimli kullanılması, şehrin beklenti ve ihtiyaçlarının karşılanması, şeffaflık ve hesap verilebilirlik, şehrin geleceğe hazırlanması. Her yıl dengeli ve gerçekleştirilebilir bir bütçe oluşturmak için kılık kırk yaran titiz bir çalışma yapıyoruz. Esenler’de bu kadar başarılı ve büyük işler yapmamıza rağmen borçlarımız sürekli düşüyor. Başarılı bütçenin göstergelerinden biri de bu değil midir? Bir ilçe belediyesinin ekonomik gücünün üzerinde işler yapıyoruz” dedi.

GENÇLİK İÇİN REKOR BÜTÇE ARTIŞI

“Biz gençlerimizin yetişmesi ve dünya gençleri ile her alanda rekabet edebilmeleri için çalışıyoruz” diyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, gençliğe ayrılan rekor bütçeyle ilgili şunları söyledi: “Gençlerimizi hem eğitim, hem sosyal ve kültürel, hem de sportif anlamda yetiştirmek istiyoruz. Bunun için de bu alanlarda faaliyet gösteren müdürlüklerimizin bütçelerini imkânlarımız ölçüsünde her yıl artırıyoruz.

Gençlik ve Spor Hizmetleri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün geçtiğimiz yıl 33 milyon 855 bin TL olan bütçesini yüzde 264 artırarak 123 milyon 355 bin TL yaptık. Kültür İşleri Müdürlüğümüzün 16 milyon 486 bin TL olan bütçesini yüzde 658 artışla 125 milyon TL yaptık. Bütçesini en çok artırdığımız bir diğer müdürlüğümüz ise Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz. 20 milyon 45 bin TL olan müdürlüğümüzün bütçesini yüzde 174 artışla 55 milyon TL yaptık.”

PERFORMANSIMIZ YAKLAŞIK YÜZDE 98

Esenler’in her türlü çabayı, her damla alın terini hak eden ve her katkıya cömertçe karşılık veren duygulu bir şehir olduğunu söyleyen Başkan Göksu, “Esenler’e değer veriyor, buraya hizmet etmeyi seviyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günün heyecanı ve bu onurlu sorumluluğun farkındalığı ile siz değerli hemşehrilerimizin beklentilerini karşılayacak, yaşam kalitesini artıracak çalışmalara azim ve kararlılıkla, hız kesmeden devam ediyoruz. Kurumumuzun 3 yıllık genel performansının rakamları; 2019 yılında yüzde 96.86, 2020’de yüzde 97, 2021’de ise yüzde 97.76. Hayatın her alanında ve herkese hitap eden yeni projelerimizle Esenler’i daha iyiye, daha güzele kavuşturmanın gayreti içerisindeyiz” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi.

2023 yılı tahmini bütçesi, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partili meclis üyelerinin red oyu verdiği oylamada oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı