Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Esenler CHP’de Neler Oluyor Kongrenin Ayak Sesleri Mi?

Esenler CHP’de Neler Oluyor Kongrenin Ayak Sesleri Mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenler İlçe Başkanlığında olağanüstü kongre çağrıları gündeme gelmeye başladı.

Ağustos 2023'te yapılan Esenler CHP kongresinde üç aday yarıştı. Adaylardan Cemal Kaya, Bülent Ütebay ile birleşmesiyle başkan seçildi. Ancak, seçimi kaybeden aday Kemal Şahin ve ekibi, kongreden sonra da aktif olarak süreci takip etti ve partide yaşanan gelişmelerde taraf olmaya devam etti.

Kongreden sonra yerel seçim ve meclis üyelikleri, ilçede kadın kolları ve gençlik kolları seçimleri gerçekleştirildi. Gerek meclis üyelikleri, gerek kadın ilçe kongresinde gerekse gençlik kolları seçimlerinde örgüt içerisinde sıkıntılar yaşandı. Çok değişik iddialar ortaya atıldı. Bunun sonucu olarak Esenler ilçe örgütünde kıpırdanmalar başlandı. 

Yerel seçimlerin, Meclis Üyeliklerin, ilçe kadın kolu seçimlerinin ve Gençlik kolu seçimlerinin yapılıp değerlendirmesi gerektiğini öne süren delege ve üyeler artık olağanüstü kongrenin önünü açılmıştır diye konuşuluyor. 

Partimiz iktidara yürürken ilçe yönetiminin örgüt toplantısının neden yapmıyor sesleri Delege ve üyeler tarafından konuşuluyor.

Tüzük gereği Örgüt toplantısı düzenlenmesi gerekir. Örgüt toplantısı için Yönetim kurulunda kararı alıp daha sonrasıda Örgüt toplantısının yapılmaması bazı ilçe yöneticilerini bir hayli rahatsız ettiği görülüyor. Olağanüstü kongreye gitme nedenlerinden olarak ta gösteriliyor. 

Bu rahatsızlıklar, parti içinde ittifakın çatlamasına neden oldu

Parti içi Bazı kanatların CHP Esenler ilçesini olağanüstü kongreye götürmeye çalıştıkları söylenmektedir. Bu konuyla ilgili olarak imza toplamayı düşündükleri belirtilmektedir. Önümüzdeki günlerin çok sıcak olaylara gebe olacağını düşünüyorum. Örgüt içi bu memnuniyetsizliğin hangi safhalardan geçeceğini merak ediyorum.

Bazı delegelerin Noter arayışına girdiği ve hazırlık yaptığı da kamuoyu tarafından bilinmektedir. 

Bu çalışmanın ilçede ne kadar farkında olunduğu bilinmezken, parti içinde bir hareketlilik olduğu gözlemleniyor. Yeterli imza toplanır ve ilçe başkanlığına sunulursa, CHP Esenler İlçe Başkanlığı olağanüstü kongreye gitme durumuyla karşı karşıya kalabilir. Parti içindeki bu gelişmelerin önümüzdeki aylarda nasıl bir yol alacağı merakla bekleniyor.

Gelecek yazımızda bu konuyla ilgili daha sıcak kulis bilgileri vermeye çalışacağız.



Anahtar Kelimeler: Esenler Neler Oluyor Kongrenin Sesleri ?
  • Pazartesi 22.2 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 25.1 ° / 19.2 ° false
  • Çarşamba 25.3 ° / 19.3 ° Güneşli