Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Esenler Dernekler Federasyonu'ndan Aşure İkramı

Esenler Dernekler Federasyonu

Esenler Dernekler Federasyonu (ESTEF), Muharrem ayı ve Aşure Günü dolayısıyla Cuma günü akşam saat 18.00'de Esenler Dört Yol Meydanı'nda halka aşure ikramında bulundu.

Esenler Dernekler Federasyonu (ESTEF), Muharrem ayı ve Aşure Günü dolayısıyla Cuma günü akşam saat 18.00'de Esenler Dört Yol Meydanı'nda halka aşure ikramında bulundu. Federasyona bağlı derneklerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, Esenler halkı yoğun ilgi gösterdi.

Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı Yüzeyir Uruç, daha önce hazırladıkları aşureleri Dört Yol Meydanı'nda halka ikram etti. Bu anlamlı etkinlikte federasyona bağlı dernek başkanları da hazır bulundu. Ayrıca, siyasi parti ilçe başkanlarından Cemal Kaya, Gelecek Partisi önceki dönem ilçe başkanı Mustafa Kaplan ve Belediye Başkan Danışmanı Burhan Kocaman da etkinliğe katılım sağladı.

Yerel basın mensuplarının ve muhtarların yanı sıra Esenler halkının büyük ilgi gösterdiği aşure programında, Kırşehirler Dernek Başkanı Nihat Çalışkan ve Esenler Rizeliler Dernek Başkanı Süleyman Kahveci büyük bir emek ve destek sağladı.

Esenler Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Kemal Sargın'dan Birlik ve Beraberlik Mesajı

Esenler Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Kemal Sargın, Muharrem ayı vesilesiyle bir araya gelen dernek başkanları ve Esenler halkına birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yapan bir konuşma yaptı. Sargın, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Esenler Dernekler Federasyonumuzun birbirinden değerli dernek başkanları, doğudan kuzeye, güneyden batıya, milli birlik içerisinde, bugün Muharrem ayının içerisinde bulunduğumuz mübarek ayının, birlik, beraberlik, kardeşlik adına yapmış olduğumuz bir ikramın, Esenler'de bulunan birçok birbirinden değerli dernek başkanlarımızın katkısıyla, Esenler halkıyla buluşmaktan son derece mutlu ve huzurlu olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bugün dünyada gerçekten aşırı bir zulüm var. Bugün birlik, beraberliğin, milli birliğin, dayanışmanın öne çıktığı günlerden birini yaşıyoruz. Bugün gerçekten ezilen insanlar, yoksulluğa, açlığa mahkum edilen, sadece bombayla değil, sadece uçakla değil, takdir edenlerle dolayı da insanlar maalesef zulüme uğruyor. Bu zulümlerin bitmesi için bugün bu dualarda buluşmak üzere toplanmış bulunmak üzereyiz."

Sargın, konuşmasında ayrıca derneklerin dayanışma konusundaki öncü rolüne de dikkat çekti ve şunları ekledi: “bu derneklerin milli birlik gününde dayanışma için de, depremlerde öncü olan dernekler bu derneklerdir. Depremler de öncü olan dernekler bu derneklerdir. Her konuda gerçekten bu derneğin milli birlik gününde dayanışma için gelip, kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Son olarak Sargın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak, "Esenler paylaştığınızda birlik, beraberlik, kardeşlik, bugün Gazi Mustafa Kemal'in vurmuş olduğu bu Cumhuriyet'te hep birlikte ileride yaşasın Cumhuriyet diyoruz. Yaşasın millet, yaşasın birlik, beraberlik diyoruz," şeklinde konuştu.

Esenler Dernekler Federasyonu'nun düzenlediği bu etkinlik, toplumsal dayanışma ve birlik mesajlarının güçlü bir şekilde verildiği bir gün olarak kayıtlara geçti. 



  • Pazar 25.4 ° / 21.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 27.3 ° / 21.3 ° false
  • Salı 27.9 ° / 21.9 ° Güneşli