Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Esenler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Görevini Yapacak Mı?

Esenler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Görevini Yapacak Mı?

Esenler Birleşik Esnaf Sanatkarlar Odası 26.01.2014 de yapılan olağan seçim sonucunda

 

Esenler Birleşik Esnaf Sanatkarlar Odası 26.01.2014 de yapılan olağan seçim sonucunda yönetim kuruluna girip Başkan vekilliğine seçilen Sayın Soner Karabulut’un Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkârlar veri tapanında ki veriye dayandırılarak oda yönetim kuruluna seçilemeyeceğini tespit etmiştir. 

Bakanlığın, bu beyana istinaden Yönetim Kurulu üyeliğinden düşürülmesi gereken Sayın Soner Karabulut nasıl oluyor da yönetim kurulunda 3 yıl boyunca kalıp başkan vekilliği maaşı alıyor.

Peki, bu haksız kazanç değil de nedir. Bu konunun üstü nasıl örtbas ediliyor da bugüne kadar bu evrak saklanıp seçim öncesi gün yüzüne çıkıyor. 

Edindiğimiz bilgilere göre; Bakanlığın tespitine göre uygulanması gereken ilgili kanun maddesi yani 5362 sayılı kanunun  “ÜYELİĞİN SON BULMASI” başlıklı 50’inci maddesi gereği üyeliği düşen organ üyeleri yerine, oda yönetim kurulunca seçimde en fazla oy alan yedek üyenin yönetim kuruluna üyeliğe çıkması idi, nedense yedek üyenin Yönetim kuruluna davet edilmemiştir.

Ocak 2022 tarihinde yapılan olağan kongreden sonra yönetim kurulu üyeleri Esenler Kamuoyuna geçmişte yaşanan Şükrü Şahin’i zimmetine para geçirmekle suçladılar. 

Peki, bu yönetim kurulu o zamanda yönetim kurulu üyeleriyken neden Sayın Soner Karabulut’un yapmış olduğu bu haksız fiile sessiz kalıp sustular. Soner Karabulut haksızlık adaletsizlik karşısında neden sessiz kaldı.

Bu olayın gün yüzüne yeni çıkmasından dolayı, yönetim kurulu üyeleri Ticaret bakanlığına şikayet edecek mi Odaya tekrar müfettişleri gelecek mi bu konu merak ediliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından gelen yazı üzerine Şükrü Şahin Başkan vekili olan Soner Karabulut’u neden görevinden almadı.

Biz Gazete Esenler olarak seçim öncesi haber yapmama kararı almıştık. Ancak kamuoyuna yansıyan durum karşısında haber yapma gereği duyduk. 



  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı