Esenlerde Alternatif 23 Nisan Kutlamasi

Esenlerde Alternatif 23 Nisan Kutlamasi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Esenler ilçemizde alternatif etkinliklerle kutlandi.

Özay Sali/Gazete Esenler

Esenlerde Alternatif 23 Nisan Kutlamasi
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami Esenler ilçemizde alternatif etkinliklerle kutlandi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ndaki yeni düzenleme nedeniyle, tepkilerini ortaya koyan  Esenlerdeki birçok siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, Atatürk Aniti’na çelenk koyamadilar. Kutlamalar tamamlandiktan sonra Cumhuriyet Meydani’nda bulusan, CHP, IP. ADD, DP ilce baskanlari ve üyelerinin yani sira, Haci-Bektasi veli kültür dernegi, Pir sultan dernegi üyeleri ve bazi sivil toplum örgütleri, Atatürk Aniti’na çelenk koyduktan sonra saygi durusunda bulunup, Istiklal Marsini okudular.
 
CHP’nin anita çelenk koymasinin ardindan sirasiyla Ip’si ADD ve diger sivil toplum örgütleri çelenklerini Atatürk Aniti’na koydular. Cumhuriyet meydanina toplanan halk AKP’nin bu uygulamalarina tepki gösterdi.

 Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP, Koruyacak olanda CHP 
Törende konusan CHP’ Esenler ilce baskani Halil Özden, “Böyle bir mevzuat olabilir mi? Türkiye Cumhuriyetini kuran CHP Cumhuriyetin degerlerini kollamak ve korumakla yükümlüdür.Dünyada hiçbir ülke yoktur ki, böyle yüce bir amaç için çocuklarina bayram hediye etmis olsun. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti`nin temellerinin atildigi, egemenligin ilan edildigi anlamli günümüzü, diger taraftan `yarinin büyükleri, gelecegin garantisi` olan çocuklarimizin senligini tüm kalbimizle kutluyoruz.’’dedi.
 
Töreni izlemek üzere anit önüne gelen bazi yurttaslar ise “AK Parti hükümetine tepkilerini koyarak “Cumhuriyeti biz kurduk kimse yikmaya kalkismasin, böyle düsüncede olanlar sunu iyi bilsinler ki hüsrana ugrayacaklar” ifadelerinde bulundular.

 Cumhuriyetin kiskanç ve kindar takipçileri
ADD Marmara Bölge Baskani Ahmet Metin “Kökleri Kuva-yi Milliye’ye ve Ulusal Kurtulus Savasimiza dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kurulusunun 93. yilini kutluyoruz. Ulusal Egemenligimiz, 93 yildir bagimsizligimizin ve özgürlügümüzün simgesi olmustur. Bugün ulusun egemeni olanlarin, çocuklarimiza daha güzel bir Türkiye birakmak için daha çok düsünmesi gereken bir gündür. Bu kutlu günde sorunlarimizdan degil, sorumluluklarimizdan söz etmenin daha dogru olacagini düsünüyorum. Dünya da çocuklarina bayram hediye eden tek millet Türk milleti tek lider de Atatürk olmustur. Cumhuriyetin ilk yillarinda bayram adi ve içerigine uygun coskulu bir sekilde inançli kadrolar eliyle yürütülmüsken bugün bilinçli bir sekilde yozlastirilmis, basitlestirilmis, kimilerince alternatifleri üretilmis, bazilarinca da kaldirilmasi bile teklif edilmistir. 1989 yilindan beri kutlu dogum haftasi ile gölgelenmis, Cumhuriyetin kiskanç ve kindar takipçileri tarafindan hem içi bosaltilmis hem de yozlastirilarak anlamsizlastirilmaya çalisilmistir” diyerek sözlerini tamamladi.

Atatürk Cumhuriyeti yeniden kurulacaktir
IP Esenler ilce Baskani Oktay Sahin ise; “Milli Egemenlik, Milli Bagimsizlik ve Cumhuriyet’i Korumak, Savunmak Her Türk Vatandasinin Asli Görevi Olmalidir.
Türkiye, 93 yil sonra Hüzünle ve yasla bizlere emanet birakilan en önemli bir günümüz olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramini kutluyoruz. Büyük önder, saltanati bir kere yikti, Saltanat yine yikilacak, AKP saltanati yikilacak, milletin egemenligi kurulacaktir. BOP Es sultanligi yikilacak, saltanat düzenine son verilecektir. Atatürk Devrimleri yasiyor ve yasayacaktir. Atatürk Cumhuriyeti yeniden kurulacaktir” dedi.