Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Esenlerde Asure lokmalari paylasildi

Esenlerde Asure lokmalari paylasildi

Muharrem Orucu bitmesiyle birlikte Asure lokmalari paylasilmaya devam ediyor. Esenlerde bulunan Cemevi dernekleri Asure ve kurban lokmalari paylasti.

Her yil Esenlerde Cemevi dernekleri matem ayinin bitiminden sonra kurban lokmalarini ve Asurelerini pay ediyor.

Önce Persembe günü K.Karabekir mahallesinde bulunan Haci Bektas Cemevi Dernegi Asure lokmasini dernek merkezinde pay etti. Pandemi dolayisi ile katilim sinirli oldu. CHP ile baskani ve yöneticiler katildi. Daha sonra asure ve kurban lokmasi dagitildi.

Pazar günü ise Pir sultan Aptal Dernegi Esenler subesi, Anadolu Canlar dernegi ve Ana Fatma Cemevi Asure ve kurban lokmasini her Cemevi Dedesinin okudugu dualarla pay etti. Asure ve kurban lokmasina CHP ve HDP ilçe baskanlari, Alevi derneklerinin yönetici, STK temsileri yani sira vatandaslar katildi.

Anadolu Canlar Dernegi, dernek merkezinin önünde Pandemi dolayisi ile sosyal mesafe kurallarina uyarak sinirli bir katilim ile Asure ve kurban lokmasini dagitti.

Tuna mahallesinde bulunan Ana Fatma Cemevi Dernegi ise Pandemiden dolayi türbenin önünde açik havada Asure ve kurban lokmasini dagitti.

Pir sultan Aptal Dernegi Esenler subesi, aksam saatlerinde Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda Esenlerli vatandaslara dagitti. Kurban lokmasini ise dernek merkezinde pat etti.



  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı