Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenlerde bu mahalleye bir haftadir virüs girmiyor…

Esenlerde bu mahalleye bir haftadir virüs girmiyor…

Istanbul COVID-19 vaka sayilarinda Türkiye ortalamasina göre en yogun illerden biri... 16 milyona yakin insanin yasadigi Istanbul'un en kalabalik ilçelerinden biri olan Esenler'in, bin 500 haneye ev sahipligi yapan Yavuz Selim mahallesinde ise b

Bugüne kadar Yavuz Selim Mahallesi'nde en yüksek vaka sayisinin 75 oldugunu söyleyen Mahalle Muhtari Recep Yavas: "Göreve basladigimiz tarihten itibaren elli rakamlarini gördük. Bir aralar zirve yapti ve yetmis bes sayilarina falan da çikti. Insanlarin kurallara uymasiyla birlikte düsüse geçti. Yani Türkiye ortalamasiyla birlikte o çizelgeyle ayni sekilde bizde de düsüsler yasandi. Söyle söyleyeyim, bizim yasal olarak hiçbir yükümlülügümüz yok. Hasta kisilerden evde bulamadiklarimiz da oldu.  Örnek vermek gerekirse, biz ilk basladigimiz zamanlarda caminin önünden pozitif vakalari evlerine yönlendirdiklerimiz oldu" dedi.

Mahallede Covid-19 girmeyen evin neredeyse olmadigini ama buna ragmen hastalarla yakindan ilgilenerek atlattigini anlatti. Zaman zaman parklarda ve sokaklarda ellerinde kolonya ve çikolatayla gezmis, vakalari yakindan takip etmek adina kapilarina kadar gidip ihtiyaçlarini karsilamis ya da onlarla temasta bulunmadan izolasyon kurallarina uyup uymadiklarini denetlemis. Bu süreçte muhtarlarin herhangi bir yasal zorunlulugu olmadigi halde tüm bunlari vicdani görev olarak üstlenen Esenler Yavuz Selim Mahalle Muhtari Recep Yavas: "Insallah bundan tamamen kurtuluruz. Insanlar dikkat ederler... Su anda benim mahallemde en son vaka 23 Ocak'ta iyilesti. Yani 23 Ocak'tan beri mahallemizde vaka bulunmamakta, su anda besinci gün oldu. Kimi sokakta, bakkalda maskesiz görsem uyariyorum. Yani benden büyük veya küçük olmasi fark etmiyor. Dedigim gibi tatli sert bir sekilde, ki onlar da alistilar artik" diye ekledi.



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı