Bugün, 1 Temmuz 2024 Pazartesi

Esenlerde Çay Çorba Güzel Ama

Esenlerde Çay Çorba Güzel Ama

Esenlerde sinava giren Ögrenciler ve veliler çay çorba güzel, otopark ve tuvalet neden yok diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Özay Sali/Gazete Esenler

Esenlerde Çay Çorba Güzel Ama

Esenlerde sinava giren Ögrenciler ve veliler çay çorba güzel, otopark ve tuvalet neden yok diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Yurt çapinda oldugu gibi Esenlerde sinav heyecani yasandi. Bugün Ibrahim Turhan lisesinde Istanbul’un çesitli ilçelerinden gelen ögrenciler ve veliler sinav heyecanini birlikte yasadilar.

Esenlerde sinav heyecani yasayan ögrenciler sabah saatlerinde Ibrahim Turhan lisesinin bahçesinde toplanmaya basladilar.

Ögrenciler sabah saat 09:30 da okulun kapilari açilmasi ile üstlerini arayarak güvenlik kontrolünden gecen ögrenciler sinava girecegi siniflarda sinav saatini beklemeye basladilar.

Bazi veliler bu durumu iyi karsilarken, bazi velilerde bu duruma tepki gösterdiler.

Ögrencileri beraberinde anne babalarinin da bulunmasi ile okulun bahçesinde izdiham olusmasina neden oldu.  Sinavin sabah saat 10 itibariyle baslamasi ve okullarin kapilarinin geç açilmasi biraz gergin anlar yasanmasina sebep oldu. Daha sonra görevlilerin velileri okulun disina çikmasi için anonslar yapilarak okulun bahçesinden disari çikmalarini istediler. Bazi veliler bu durumu iyi karsilarken, bazi velilerde bu duruma tepki gösterdiler.

Çocuklarinin sinav bitiminde telas yasamamasi için okul kapisinda beklemeye basladilar. Veliler bizi neden okulun disina çikartiyorsunuz. Diye müdürlere tepkilerini gösterirken. okul müdürleri ise okulun bahçesi bosalmadan sinavin baslamayacagini velilere söylediler.

Yaklasik dört yil boyunca bu günü bekleyerek bu sinav haklarini iyi bir sekilde bitirmenin içerisindeler.

Okul müdürleri de kendilerini su sekilde savundular Özdebir IÖO Müdürü Sami Bas “Çocuklarin sakin ve sessiz bir ortamda iyi bir sekilde sinavlara girmesi gerekir. Bu çocuklar hepimizin çocuklari, yaklasik dört yil boyunca bu günü bekleyerek bu sinav haklarini iyi bir sekilde bitirmenin içerisindeler. Bizlerde okul müdürleri olarak sizin çocuklarinizin iyiligini düsünerek bunlari yapiyoruz”. Diyerek okul içerindeki gerginligin yumusamasi ile velilerin okul disina çikmasi ile birlikte okulun kapilari da kapanarak saatler 10:15 gösterdiginde içeride örenciler canla basla ter dökerken disarida ise heyecanla bekleyen veliler çocuklarini beklemeye basladilar. 

 

Degisik il ve ilçelerden gelen ögrenci velileri ile siz Esenleri nasil buldunuz

Havalarinda güzel olmasi sebebiyle tam bir bahar havasi yasayan veliler okulun yan tarafindaki Mimar Sinan Parkin da bu günesli bir hava içerisinde beklemeye basladilar. Gazete Esenler olarak velilerin yanlarina giderek degisik il ve ilçelerden gelen ögrenci velileri ile siz Esenleri nasil buldunuz Esenler Belediyesini kendilerine ikram ettigi cay ve çorbalardan sonra kendileri ile sohbet ederek Esenler ve çocuklarinin dan sinavla ilgili beklentilerini sorduk; 

Aydogan Erdemir “Bizim için çocuklarin daha yakin okullari vermeleri bizim için daha iyi olur düsünmüstük. Ama olamadi yine yollara erken çikmak zorunda kaldik. Amacimiz bizim için çocugumuzun güzel bir sinav geçirmesidir”.

Çay ve çorba ikram etmesini çok güzel bulduk, parka tuvalet konula bilirdi

Daha sonra Erdemir ”bizi baglayan tek sey çocugumuzun saglikli bir sinavi geçirmis olmasi çok önemli. Esenlerle alakali ise; Esenler Belediyesi bize cay ve çorba ikram etmesini çok güzel bulduk bizim acimizdan çok güzel kendilerine tesekkür ederiz yalniz gözden kaçan bir seyi atlamislar buralarin hala park sorunu var diye düsünüyorum okulun bahçesine bir seyyar tuvalet konula bilirdi diye düsünüyorum.

Arabalarimizi nereye çekecegiz diye düsünüyoruz

bizler buraya geldik ama arabalarimizi nereye çekecegiz diye düsünüyoruz yan tarafta bir otopark var ama çök küçük orasi kaç araba alir ki bunlar hiç hesaplanmamis. bu kadar insan nereye gidecek diye düsünüyorum. ben bir vatandas olarak sadece soruyorum? benim esim biraz önce ilerdeki benzinlige gitti.”

Genellikle sinavi bekleyen veliler ayni sorunlari dile getirdiler.

Bizim çocuklarimizin haklari yenmesin diye düsüyorum 

Zuhal Karagöz ise; konusmasina söyle devam etti “bu sinavlar çocuklari strese sokuyor ve aileleri de strese sokuyor. Ben çocugumu durumum iyi olmadigi için özel dershaneye gönderemedim. emekliyim gelirim zaten sinirli oglum kendi çabalari ile geçiniyor. Bu sinava oglum zaten meslek lisesinde okudu. Onun için kendine göre bir kazanci var yüksek puan alirsa tabii ki dört seneligi düsünüyor.  Biz Türkiye de sistemin kolay islemesinden yanayiz sistem güzel islesin bizim çocuklarimizin haklari yenmesin diye düsüyorum 



  • Pazartesi 30.2 ° / 21.4 ° Güneşli
  • Salı 31.9 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.6 ° / 23.3 ° Güneşli