Tarih: 01.01.2018 00:00

Esenlerde Egitimde bir skandal daha!

Facebook Twitter Linked-in

 Esenlerde Egitimde bir skandal daha!

Egitimde yeni kriter din hanesi mi?

Esenlerde ilkögretim okullarinda din dersleri ögretmenleri skandallara imza atmaya devam ediyor. Veli,Din dersi ögretmeni kendisini arayarak “Nüfus cüzdaninizda din hanenizde ne yaziyor?” diye sordugunu söyledi.

Istanbul Esenler Dörtyol Engin Can Güre Ilkögretim Okulu’nda okuyan ogluna, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeninin ezberlemesi için bes Arapça dua verdigini söyleyen Tülay Sönmez, oglunun dualari ezberleyememesi üzerine ögretmenin kendisini arayarak, “Nüfus cüzdaninizda din hanenizde ne yaziyor?” diye sordugunu söyledi.

Tülay Sönmez yasanan olayi su sekilde anlatti: “Ogluma, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ögretmeni ezberlemesi için bes Arapça dua verdi. Oglum, farkli sorumluluk ve sinavlardan kaynakli dualari ezberleyemedigi için ögretmeni beni aradi. Ogluma sözlü notundan sifir verecegini söyledi. Bunun üzerine oglumun sinavdan kaç aldigini sordum. ‘100 aldi, sözlü notu olarak sifir verecegim, zorunlu egitim oldugu için bunu almak zorunda’ dedi.”

Ögretmene, ogluna Arapça yerine Türkçe dua ezberletmesi önerisinde bulundugunu dile getiren Sönmez, “Nüfus cüzdaninizda din hanenizde ne yaziyor?” sorusu ile karsilastigini söyledi. Okula sikayette bulunmasinin ardindan ögretmenin kendisini tekrar aradigini belirten Sönmez, bu kez de “Siz beni yanlis anladiniz, Hristiyan degil Müslüman oldugunuz için yapmak zorundasiniz demek istedim” ifadeleri ile karsi kasiya kaldigini söyledi. “Orada bana yapilan saygisizlikti, beni resmen ötekilestirdi” diyen Sönmez, yasadiklarindan dolayi okuldan soguyan oglunun kaydini farkli bir okula aldirdigini belirtti. (Istanbul/DIHA)

www.gazeteesenler.com/Haber/Yerel-Haber/30032013/Egitimde-Skandalla-Bir-Yenisi-Eklendi.php

www.gazeteesenler.com/Haber/Yerel-Haber/30032013/Egitimde-Skandalla-Bir-Yenisi-Eklendi.php




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —