Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esenlerde Esini tornavida ile yaralayan kocaya hapis cezasi

Esenlerde Esini tornavida ile yaralayan kocaya hapis cezasi

Esenler`de yaklasik 2 yil önce esini vücudunun çesitli yerlerinden tornavidayla yaraladigi iddiasiyla 3,5 yila kadar hapis istemiyle yargilanan 24 yasindaki Davut G. ?esi kasten silahla yaralama` ve ?tehdit` suçundan 2 yil hapis cezasina çarptirildi ve er

Esenlerde Esini tornavida ile yaralayan kocaya hapis cezasi

Esenler’de yaklasik 2 yil önce esini vücudunun çesitli yerlerinden tornavidayla yaraladigi iddiasiyla 3,5 yila kadar hapis istemiyle yargilanan 24 yasindaki Davut G. ‘esi kasten silahla yaralama’ ve ‘tehdit’ suçundan 2 yil hapis cezasina çarptirildi ve ertelenmedi.

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianameye göre olay söyle oldu: Esenler’de 5 yillik evli Büsra G. (23) Ve Davut G.(24) bosanmaya karar verdi ve ayri yasamaya basladi. 6 Eylül 2016 tarihinde araç ile adliyeye gidecekleri sirada Davut G., Büsra G.’ye barismak istedigini söyledi. Ancak Büsra G. kabul etmedi, bunun üzerine sinirlenen Davut G. aracin torpidosundan tornavida alip, cebine koydu. Kari – Koca daha sonra araci park edip, Esenler Kemer Mahallesi’ndeki otoban kenarinda çim alana geçti. Yere yatirdigi Büsra G.’yi bogazini sikarak burnunu isirdi ve “Ecelin benim elimden olacak” dedi.

Davut G. cebinden çikardigi tornavida ile Büsra G.’yi yüzünden yaralayarak darp etti. Büsra G. olayin ardindan sikayetçi oldu. Sorusturma sonunda savcilik iddianamede, ele geçirilmese de meydana gelen yaranin niteligini de dikkate alarak, süpheli Davut G.’nin eylemini silahtan sayilan alet ile gerçeklestirdigini kaydetti. Iddianamede süpheli Davut G.’nin “Tehdit”, “Kasten esini silahtan sayilan tornavida ile yaralama” suçlarindan 1 yildan 3,5 yila kadar hapsini talep etti.

Bakirköy Adalet Sarayi’nda bulunan 37. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin 2’inci durusmasinda taraflari avukatlari temsil ederken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi avukati da durusmada hazir bulundu. Büsra G.’nin avukati Gül Erdogmus, “Daha önceki sikayet ve beyanlarimizi tekrar ediyoruz. Adli Tip tarafindan düzenlenen rapor daha önce alinan geçici rapora dayali olarak düzenlenmistir Dosyanin daha iyi ilerlemesi açisindan müvekkilimin tedavi gördügü hastaneden kendisine ait tüm tibbi evraklarin müvekkilimle birlikte Adli Tip’a gönderilmesini istiyoruz. Eger mahkeme aksi kanaatte ise bu yargilamanin esi kasten yaralama olarak karar verilmesini istiyoruz” dedi. Mahkeme yeni rapor alinmasini reddederek karar verecegini bildirip taraflara son sözlerini sordu. Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi avukati Sultan Koçyigit, “Biz eylemin öldürmeye tesebbüs niteliginde oldugunu düsünüyoruz. Yaralama olarak mahkemece degerlendirilirse nitelikli yaralamadan asgari hattan ayrilarak karar verilmesini talep ediyoruz” diye konustu. Büsra G.’nin avukati Erdogmus ise, “Kamu vicdanini zedelemeyecek sekilde karar verilmesini talep ediyoruz” seklinde konustu.

SUÇ ISLEME ISRARI NEDENIYLE CEZA ERTELENMEDI

Mahkeme Davut G.’ye ‘esi kasten silahla yaralama’ suçundan 1 yil 6 ay hapis cezasi verirken ‘tehdit’ suçundan ise 6 ay hapis cezasina çarptirdi. Bu suçlarda indirim uygulamayan mahkeme, Davut G.’nin kisilik özellikleri, suç isleme hususundaki israri gibi yargilama asamasinda edindigi izlenimler nedeniyle ileride bir suç islemeyecegi yönünde bir kanaate varmadigindan cezayi ertelemedi.

BASIT YARA DEYIP ASLIYE CEZAYA VERDILER

Kadin Cinayetlerini Durduracagiz Platformu adina davayi takip eden Büsra G.’nin avukati Gül Erdogmus Hürriyet’e yaptigi açiklamada, “Netice itibariyle verilen karardan memnunuz. Hiçbir sekilde indirim uygulanmamistir ve hükmün açiklanmasinin geri birakilmasina da karar verilmemistir. Bu da sanigin hapis yatacagi anlamina gelmektedir. Normalde mahkemelere 2 yil ve altindaki cezalari erteliyordu. Ancak bu karar da böyle bir sey söz konusu olmadi. Bu da toplumdan gelen tepkilerin mahkemeler nezdinde de dikkate alindiginin bir göstergesidir. Ancak biz yine de olayin öldürmeye tesebbüs olmasi nedeniyle Istinaf’a gidecegiz” dedi.kAYNAK Hürriyet



  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı