Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Esenlerde Esnaftan örnek davranis

Esenlerde Esnaftan örnek davranis

Esnaftan örnek davranis... Yolda buldugu 15 bin lira degerindeki bilekligi sahibine ulastirdi

Esenler'de örnek bir davranis sergileyen esnaf, yolda buldugu ve piyasa degeri yaklasik 15 bin lira olan bilekligi sahibini ulastirdi. Sosyal medya üzerindeki bir sayfadan bilekligine kavusan genç kadin büyük sevinç yasadi.

Olay dün saat 17.00 siralarinda Esenler Kazim Karabekir Caddesi'nde meydana geldi. Özge Üstünsoy saat 17.00 siralarinda evine dönmek istedigi sirada 1015 Sokak'ta 5 çeyrek altindan olusan altin bilekligini düsürdü. Eve gittiginde bilekliginin olmadigi fark eden Üstünsoy, durumu önce esine bildirdi. Asim Üstünsoy ise bir sosyal medya sayfasina kayip duyurusunda bulundu. Yoda yürürken altin bilekligi bulan esnaf Alemdar Kapucu, ayni sayfaya bileklik buldugunu yazdi. Asim Üstünsoy'un esi Özge Üstünsoy'un tarif ettigi bileklik, kaybolan bileklikle eslesince esnaf Alemdar Kapucu bilekligi tereddüt etmeden sahibine teslim etti. Bilekligine kavusan Özge Üstünsoy büyük sevinç yasadi.

"Duygulandim agladim"

Büyük sevinç yasayan Özge Üstünsoy, kaybolan altin bilekligi teslim eden esnafa minnettar oldugunu ifade ederek, "Ben sokaktan 17.00 siralarinda geliyordum. Bilekligimi düsürmüsüm. Farkina varmadim sonra eve çiktigimda ceketimi çikarinca fark ettim. Her tarafi aradim. Asagiya indim hemen bulamadim. Sonra esime haber verdim esimde sosyal medyadan bir sayfaya yazmami istedi. Sag olsun Alemdar abi de görüp bize ulasti. Degisik bir duygu gerçekten çok üzülmüstüm. Görünce çok sevindim insallah benim bilekligimdir dedim. Benim bilekligim çikti. Esimin de hediyesi manevi olarak da degerli benim için duygulandim hatta biraz agladim" dedi.

"Olmasi gerekeni yaptim"

Esnaf Alemdar Kapucu, görevini yapmis olmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Aksam saati eve geçmem gerekiyordu. Kaldirimin kenarinda gördüm. Altin, gümüs, saatten anladigim için altin oldugunu anladim. Tekrar magazaya geldim. Esenlerimizin bir sayfasi var kaybolan esyalar, bulunan esyalar, kaybolan hayvanlarin bulundugu müthis bir sayfa. Oraya detay bildirmeden gerçek sahibini bulabilme adina bileklik bulunmustur. Kaybedenin bilgisine diye bir paylasim yaptim. Kaybeden taraf da sayfayi bildiginden kendisi de paylasim yapmis. Ben altini hanima birakmistim. Radyo programi için yayinim vardi. Aksam gelmis komsularimizmis bilekligi tarif edince biz de sahibine vermis olmanin mutlulugu içindeyiz. Olmasi gerekeni yaptim. Aslinda bizim örfümüzde adetimizde olmasi gereken buydu. Böyle ögretildi. Inaniyorum ki birçok insan yapmak isterdi aynisini ayri bir huzur sevinç" diye konustu.



  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.8 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı