Esenlerde Gece Kobane protesto Eylemi

Esenlerde Gece Kobane protesto Eylemi

HDP Genel Baskani Selaatin Demirtas`in Kobane`de ISID ile savasan YPG Güçlerine destek olmak için Türkiye`de sokakta eylem karari aldiktan sonra tüm yurtta oldugu gibi Esenlerde Kürt vatandaslar protesto eylemi gerçeklestirdi.

Esenlerde Gece Kobane protesto Eylemi

HDP Genel Baskani Selaatin Demirtas’in Kobane’de ISID ile savasan YPG Güçlerine destek olmak için Türkiye`de sokakta eylem karari aldiktan sonra tüm yurtta oldugu gibi Esenlerde Kürt vatandaslar protesto eylemi gerçeklestirdi.
 
Radikal Islamci ISID terör Örgütünün Kobane kent merkezine girmesi ve kentte sokak savasinin baslamasi üzerine Esenlerde ve Türkiye`nin dört bir yaninda Kobane`ye destek eylemleri basladi. Istanbul’da dün gece Kadiköy olmak üzere Esenler, Gazi Mahallesi ve birçok ilçede baslayan eylemlerde polis göstericilere saldirdi.Gece geç vakitlere kadar sürdü.
 

Esenlerde de bir grup Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda toplanarak Kobane de yasananlari protesto etti.  Dün gece 21:30 saatlerinde Esenler, Kobane’ye yönelik ISID saldirilarini protesto eden grup  Dörtyol Cumhuriyet Meydaninda toplandiktan sonra Kobane AKP’ye Mezar olacak, Kobane Fasizme Mezar olacak, Çeteleri besleyen hesabini verecek, Kobone Isit’a Mezar olacak, Katil Isit Kürdistan’dan Defol, Her yer Kobone Her Yer direnis sloganlar attilar.
Bu sirada meydanda toplanan kalabalik gurup sloganlar atarak Atisalan caddesinde yürüyüse geçtiler. Atisalan caddesinden 500–600 kisilik grup biranda çogalarak sondurak Kazim Karabekir mahallesinden, Çinçin dere caddesinden geçen kalabalik gurup Emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu Esenler Kaymakamligi ve AKP Ilçe binasinin önünden geçilmeyerek Menderes parkinin alt tarafindan Inönü caddesinden yürüyerek tekrar Dörtyol Cumhuriyet Meydanina geldi.

Gurup buradan bir süre sloganlar atarak ISID, AKP ve R.T Erdogan’i protesto eden gurup daha sonra oturma eylemi ve saygi durusunun ardindan olaysiz bir sekilde dagildi.