Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenlerde 2 kisiyi yaralayan 9 mm`lik mermilerin kaynagi belli oldu

Esenlerde 2 kisiyi yaralayan 9 mm`lik mermilerin kaynagi belli oldu

Esenler Ilçesi`nin 6 mahallesine 3 yil önce pes pese yorgun mermiler düsmeye basladi. Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde 25 Eylül 2014`te teyzesiyle pazara giden 9 yasindaki Semanur Culum, basina isabet eden 9 mm çapindaki yorgun mermiyle y

Esenlerde 2 kisiyi yaralayan 9 mm`lik mermilerin kaynagi belli oldu

Esenler Ilçesi’nin 6 mahallesine 3 yil önce pes pese yorgun mermiler düsmeye basladi. Turgut Reis Mahallesi Adem Yavuz Caddesi üzerinde 25 Eylül 2014’te teyzesiyle pazara giden 9 yasindaki Semanur Culum, basina isabet eden 9 mm çapindaki yorgun mermiyle yasamini yitirdi. Semanur’un ölümü üzerine savcilik sorusturma baslatti. Ayni yil polise çok sayida yorgun mermi sikâyeti geldi. Araçlarina ve isyerlerine isabet eden yorgun mermi vakasinin ardi arkasi kesilmedi.

ESLESME BULUNAMADI

Bölgeden farkli zamanlarda toplanan 36 mermi çekirdeginin, ayni kalibrede 6 ayri silahtan çiktigi ve bu silahlarin 50 olayda, birden fazla kez kullanildigi tesbit edildi. Semanur’un ölümüne neden olan mermiyle ilgili bir eslesme ise bulunamadi. Silahlari kimin atesledigi ise tespit edilemedi.

Gazete Habertürk`ten Hüseyin Sentürk`ün haberine göre yorgun mermi olaylarina Turgut Reis, Havaalani, Birlik, Nine Hatun, Fatih ve Menderes mahallelerinde rastlandi. Savcilik, bölgede bulunan Atisalani Polis Merkezi ve yakindaki Metris Kislasi’daki toplam 77 adet MP5 silahin incelenmesi talimatini verdi. Balistik incelemeden geçirilen silahlar olaylarda kullanilan silahlarla eslesmedi. Ancak polisin savciliga verdigi tutanaklardaki bir tespit kafalari karistirdi. Polisin olaylardan bir yil sonra 2015’te savciliga sundugu tutanakta, “Metris Kislasi atis alaninda yapilan çalisma öncesi 3 ay içinde benzer 50 olay olmasina ragmen, kisla ile konusulmasi, MP5 silahlardan numune alinarak incelemeye alinmasindan sonra bölgede benzer olaylarin yasanmadigi tespit edilmistir” ifadesi yer aldi.

YINE KISLA YAKININDA

Son olarak 16 Eylül 2017’de Kemer Mahallesi’nde kisla yakinlarinda bir yorgun mermi olayi yasandi. Yorgun merminin kurbani Esenler Stadyumu’nda antrenman yapan 1. Amatör Lig takimi Istanbul Esenler Tokatspor’un oyuncusu Baris Karamustafa oldu. Karamustafa sag bacagindan yaralandi.

Semanur’un babasi Osman Culum, “Kizimin vuruldugu gün kimse silah sesi duymamis. Sorusturmada merminin gelmis olabileceginden süphelenilen yer Metris Kislasi’nda atis talimi yapilan alan. Bu askeri alan mahallenin dibinde. Kizimin ölümüne neden olan kisinin bir an önce yakalanip cezasini çekmesini istiyorum. Kizimin ölümünün ardindan onun anilariyla dolu evden tasinmak zorunda kaldim. Çünkü evime giremiyordum” dedi.

‘YÜKSEK BARUTLU BIR MERMI 2 BIN METRE GIDER’

Atis ve patlayici uzmani Cem Cesur, bölgede yorgun mermi olaylarinda rastlanan 9 mm’lik mermilerin iki türü oldugunu söyledi. Cesur, 9 mm mermilerin MP5 gibi otomatik silahlarda kullanilan türünün normal tabanca fiseklerine göre yüksek barutlu olduklarini belirtti. Yüksek barutlu fiseklerin piyasada bulunamadigini, sadece asker ve poliste kullanilan özel mermiler oldugunu aktaran Cesur, uygun kosullarda ateslenen normal 9 mm fiseklerin maksimum 500-600 metre uzakliga ulasabilecegini anlatti. Cesur MP5 gibi bir silahtan ateslenen normal 9 mm merminin 1000-1200, yüksek barutlu merminin ise yaklasik 2000 metre uzaga düsebilecegini ifade etti.

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli