Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Esenlerde 19 Mayis`i Mehter Marsi ile kutladilar

Esenlerde 19 Mayis`i Mehter Marsi ile kutladilar

Esenler protokolü19 Mayis Atatürk`ü Anma ve Gençlik Spor Bayramini Osmanli özlemiyle kutladi. Protokol yok denecek kadar azdi. Kurulan sahnede Atatürk posterinin yerinde yeller esti.Osmanlinin mehter marsiyla 19 Mayis etkinliginde Esenler halkinin huzurun

Esenlerde 19 Mayis`i Mehter Marsi ile kutladilar

Esenler protokolü19 Mayis Atatürk`ü Anma ve Gençlik SpoBayramini Osmanli özlemiyle kutladi.

Protokol yok denecek kadar azdi. Kurulan sahnede Atatürk posterinin yerinde yeller esti.Esenler halkinin huzurunda 19 Mayis Atatürk`ü Anma ve Gençlik SpoBayramini Osmanlinin mehter marsini ile kutladilar.


Osmanlinin savas marsi ile 19 Mayis`i kutladilar
Esenler Cumhuriyet meydaninda yapilan kutlamaya Belediye baskani Göksu, mazeret göstererek katilmadi. Protokole Esenler Kaymakami Hulusi Sahin, Belediye Baskan yardimcilari ve bazi siyasi parti ilçe baskan yardimcilari katilim sagladilar. Atatürk büstünden uzak bir yerde kurulan sahnede, Atatürk posteri dahi asilmadi.19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlamasi yerini, Mehteran marsi gösterisine birakti, Izleyenler ise Mustafa Kemal Atatürk ve Vahtettin kiyaslamasi yapildigini ve Osmanlinin savas marsi ile 19 Mayis`i kutladiklarini söylediler. Ülkemizde yasanan olumsuzluklari bahane eden AKP iktidari ve cumhuriyet karsitlari olan zihniyet sanki ülkenin ve cumhuriyet döneminin sarkilari, türküleri, siirleri yokmus gibi Osmanlinin kutlamalarini çagristirircasina “Mehterli” kutlama yaptilar.
 


19 Mayis Atatürk’ün ve silah arkadaslarinin armagani
Esenler’de protokolün aksine bazi okullarda yapilan kutlamalar 19 Mayis’in ruhuna uygun yapildi. Esenler Engincan Güre ilkögretim okulunda, ögretmenlerin ve minik ögrencilerin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami kutlama programi coskulu ve günün anlamina uygun bir sekilde gerçeklesti. Engincan Güre ilkögretim okulunda, Anadolu’nun kültürü yansitildi, Atatürk’ün ve silah arkadaslarinin bizlere armagan ettigi 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami nese içinde kutlandi.
Yine ana muhalefet partisi CHP’nin Cumhuriyet meydanindaki kutlamasi, Onuncu yil marsiyla basladi.Birlik ve beraberlik mesajlari verilerek Atatürk ve silah arkadaslariözlemle saygiyla anildi.
 
Devaminda ise ögrenciler günün anlam ve önemini belirten konusmalar yaptilar. Okuduklari siirlerin ardindan, 19 Mayis Atatürk’ü amma ve Gençlik Spor Bayrami kutlamalari Gerçeklesti.



 



  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli