Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenlerde Minibüs Soförleri Egitilecek

Esenlerde Minibüs Soförleri Egitilecek

Esenler Soförler Dernek Baskani Nadim Yilmaz ve yönetim kurulu üyeleri Pazar sabahi verdikleri kahvaltida soför esnafinin sorunlarini dile getirerek dernegin yapacagi faaliyetler konusunda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

 

Esenlerde Minibüs Soförleri Egitilecek
 
Esenler Soförler Dernek Baskani Nadim Yilmaz ve yönetim kurulu üyeleri Pazar sabahi verdikleri kahvaltida soför esnafinin sorunlarini dile getirerek dernegin yapacagi faaliyetler konusunda basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Topluma Saygili Kamuda Nitelikli Meslek Sahipleriyiz
Nadim Yilmaz “ 2009 yilinda soför esnafimizin sorunlarini dile getirerek çözümler aramak için bir araya geldik ve dernegimizi kurduk, Bu güne kadar yok sayilan soförlerimizin esnaf oldugunu kabullendirerek çalismalara basladik. Toplumun büyük bir kesimi tarafindan hakir görülen soförlerimizin kutsal görevi olan amme hizmetini yapmalarina ragmen sayginliklarinin olmadigini görmekteydik. Biz bu algiyi degistirmek için topluma saygili kamuda nitelikli meslek sahibi oldugumuzu toplumun her kesimine anlatmak için mücadele yaptik. Soför esnafinin toplum içinde sayginlik kazanmasini sagladik. Bu sayginligi kazanmak için üniversite düzeyinde bir dizi çalismalara basladik.

Bölgemizde Bulunan Soförlere Egitim Çalismalari Baslattik
Yaptigimiz önemli çalismalar bölgemizde bulunan soförler ve Esnaf Odasina bagli tüm minibüs hatlari soförlerinin mesleki ve teknik ihtiyaçlarini karsilayarak, mesleki faaliyetlerini kolaylastirmak maksadiyla mesleki egitimler vererek meslek mensuplarinin çagimizin degisen sartlarina daha kolay uyum saglamalarini kolaylastirmak için egitim çalismalari yapmaya karar verdik.
 
Yapacagimiz bu çalismalarin; egitim üniversite ortaminda verilecek olup, egitimde iletisim becerileri, çatisma çözme becerileri ve trafik dersleri verilerek meslek mensuplarinin birbirleriyle ve halk ile olan iliskilerinde daha etkili iletisim kurarak, iletisim sorunlarindan kaynaklanan problemlerin ortadan kaldirilmasi saglanacaktir.
 
Programda yukarida belirlenen üç ders soförlere verilecek olup, derslerin verimliliginin artirilmasi için idaremiz Davutpasa Kampüsü Yildiz Teknik Üniversitesi Egitim Fakültesi 1030 Nolu salonda verecektir özgür Hüseyin OGLU, Ibrahim KOCABAS ve S. Gonca ZEREN dersleri vereceklerdir. Vesile KALSIN, Cumali KIRICI ve Nadim YILMAZ programa destek vereceklerdir. Programi Esenler Kaymakamliginca yürütülecek olup, Esenler Ilçe Emniyet Müdürlügü ve Soförler Mesleki Arastirma Gelistirme Dayanisma ve Sosyal Yardimlasma Dernegi (Soförler-Der) destek verecektir.
 
 
Üyelerimizin çogunlukla oldugu bu çalisma alaninda sistemsiz ve keyfi uygulamalara dayali çalisma prensiplerinin olumsuzlugu hat safhada olumsuz niteliktedir.
 
Bu Hizmet Alanindan Yetkili Olan Kurum Ve Kuruluslarinin Uygulamalari.
 
Esenler motorize esnaf odasinin disiplin yetkisi olmadigi veya yetersiz oldugundan bu hizmet alanindaki hizmet sunumundan ciddi sekilde sikintili. Bu sikintinin basinda mesleki çalisanlar olarak biz soförlerin muhatap alinmamamsi yok sayilmasi, yillarca burada çalisan insanlarin birçogu kazanç kaygisiyla tercih olmaktan çiktigi isinden edildigi ve bunun yerine bagimli kisilik bozuklugu olan ve çokça problemli olan insanlarin küçük çikar hesaplari bakimindan tercih edilir. Hale gelmesi bu hizmetin toplumun talepleri ve kamunun huzuru için degil de kisisel menfaatlere dayali, çikarci zümrelerin kusatilmisligi halinde güçlü olanin hâkimiyeti zayif olanin ezildigi Esenler minibüslerinin çalistigi hizmet alani olarak bizleri kaygilandirmaktadir.
 
Bu baglamda ilçe emniyet müdürlülügümüzün toplumsal duyarliligi ve çalismalari övünç kaynagimizdir. Genel trafik denetlemeleri ve asayis kaygimzi yoktur. Meseleyi tamamen içsel boyutu ile sunmak amacimiz.
 
Çözüm önerileriniz katkilariniz bizlere güç katacaktir. Bizler isimizi yapip aile sorumlulugumuz olan sessiz çogunluk olarak topluma saygili kamuda nitelikli meslek olma taleplerimizi yasal çerçevede yapip gücümüzü adaletten almayi ilke edilmisiz.
 

  1. Soförlük mesleginin yasal taniminin yapilmasini talep ediyoruz.
  2. Soför esnaf degildir Türkiye Soförler Federasyonu çalisan soförleri temsil edemez.
  3. Soföre verilecek egitim ve bu egitimin belgelendirme sürecinde Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun yetkisi kaldirilmalidir.
  4. Soför, hizmet akdi ile çalisan isçidir. Sosyal güvenlik hakki SS ve GSSK, 4A maddesi çerçevesinde saglanmalidir.
  5. Torba yasa ile getirilen soförlerin kismi süreli çalisan olarak kabul edilmesinin ve araç isletme sahibi isverenlerini prim ödeme yükümlülügünü çalisan soförün üzerine yikamanin yolunu açan düzenliyi kabul etmiyoruz



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı