Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenlerde Muhalefet yok

Esenlerde Muhalefet yok

CHP Esenler Ilçe Eski Meclis Üyesi Aksal Örüklü ile Esenlerin gündemine dair siyasetteki gelismeler ve Esenler Belediyesinin icraatlari hakkinda gazetemize açiklamalarda bulunarak ?Esenlerde Muhalefet yok ?diyerek ilginç ve çarpici ifadelerde bulundu.

Hasan Gürsoy/ Gazete Esenler

Esenlerde Muhalefet yok

CHP Esenler Ilçe Eski Meclis Üyesi Aksal Örüklü ile Esenlerin gündemine dair siyasetteki gelismeler ve Esenler Belediyesinin icraatlari hakkinda gazetemize açiklamalarda bulunarak “Esenlerde Muhalefet yokdiyerek ilginç ve çarpici ifadelerde bulundu.

Önceki döneme göre baktigimizda esenlerde gözle görülür bir degisikligin oldugu söyleyen Örüklü konusmasina söyle devam etti;”baktigimizda birçok projenin sürüncemede kaldigini devlet hastanesinin insaatinin durdugunu basindan takip ediyorum. Insaat bitmedi ne zaman bitecegi belirsiz. Benim meclis üyeligi döneminde belediye hizmet yeri belirlenmisti. Hatta projesi ve kamulastirilmasi yapilmisti. Daha sonra bu yerden vazgeçilerek Esenler belediye hizmet binasinin nerede yapilacagi muamma. Esenlerde bir hareket var. Belediye kasasina para girdigi söyleniyor.

Meclis Üyeleri Kamuoyunu Bilgilendirmeli

Ama disaridan bir vatandas gözü ile bakildiginda bunlari bilmemiz mümkün degil. Esenlere gelen kaynaklarin dogrusunu yanlisini veya bu kaynaklarin nereye nasil kullanildigini bizim bilme sansimiz yok belediye meclis üyelerinin bunlari önergelerle takip ederek kamuoyunun bilgilerine sunmasi gerekir. Bu onlarin görevidir. Ayni zamanda hukuk ve iktisat diliyle yorumlamalari lazim. Yanlislari ve dogrulari da halkimizla paylasmalidirlar.

Muhalefet olmazsa iktidar hep yanlislari dogru diye bize sunar

Muhalefet olamazsa iktidar da olmaz. Yani muhalefet olmazsa iktidar hep yanlislari dogru diye bize sunar. Bugüne kadar dogru dürüst muhalefet yapildigini göremiyorum. Günü birlik siyaset yapiliyor. Iktidar ortaya bir sey atiyor. Muhalefet bunun üzerine bir seyler konusuyorlar. Geçen meclis toplantisini basindan takip ettim. Bir dernegi tabelasi saatlerce konusulmus.5 liralik 10 liralik rakamlar konusulurken büyük rakamlardan haberleri yok. Belediyenin bütçesi var onu konusun tartisin birakin dernek tabelasini sanki Esenlerde her is bitmis bir dernek tabelasi kalmis.

Biz Hosumuza Gitmeyen Konulari Mahkemeye Tasiyorduk

Iktidarin Belediye Meclis Üyeleri Ve Baskani Ne Istiyorsa Onu Konusuyorlar. Efendim Birileri önergelerimiz cevap vermiyorlar diye dert yaniyorlar. Cevap vermeyebilirler. Esenlerin mülkü amiri var kaymakami var. Olmadi vilayete gidersin, dahada olmadi mahkemelere gidersin dolayisiyla önerge vermekle görev yapmis olmuyorsunuz. Biz hosumuza gitmeyen konulari mahkemeye tasiyorduk. Belediye baskani 49 bin TL borç oldugunu söylüyor.700 bin TL de yatirim yapildigini söylüyor. Arastirmasini ve takibini, muhalefet meclis üyeleri yapmasi gerekir. Belediyeler halka hizmet etmek için vardirlar. Sayet belediye bir is yapiyorsa elbette borçlanacaktir. Ama bunlar kulaktan dolma laflarla söylenmemeli. Meclis üyeleri bunun için vardirlar. Meclis üyeleri islerini dogru yaparsalar halkin kafasi karismaz.

Herkes Kendi Kendi Çikarini Ve Menfaatini Düsünüyor

Esenler belediyesi bütün isleri bitirdi de simdide mütehatlige soyundu. Bu sözü meclis üyesi dönemimde söylemistim. Kültür merkezi lejantinda olan bir yeri kat karsiliginda satin aldi. Disarida resme bakildiginda burada birileri kayriliyor diye düsünürsünüz. Arsa sahibi kayriliyor denile bilir zira o arsanin sahibi o lejant da göre ancak orada kültür faaliyeti verecek bir bina yapmaz. Herkes kendi kendi çikarini ve menfaatini düsünüyor. O zamanlar biz demistik. Bakalim Esenler belediyesi kendi payina düsen bu yerlerde bu isleri yapabilir ama mal sahibine verdigin kisimlarda mal sahibi hangi hizmeti verecek. Biz o zaman bu yerin giris kati ve ticaret yapilacak katlari mal sahibine birakilmisti.

Biz diyoruz ki burasi satin aliniyorsa kimse magdur edilmesin

Bizde o zaman bu isin takipçisi olacagiz demistik. Burada ticaretimi yoksa kültür merkezimi yapilacak diye bunlarla protokol yaptilar. Büyük sehir meclis üyeleri devreye girerek önergeler de vererek oranin iyelestirilmesi için çok ugrastilar. Katlari uzatmak için simdilerde ise buranin tamaminin alindigini görmekteyiz. Biz diyoruz ki burasi satin aliniyorsa kimse magdur edilmesin, piyasa degeri neyse onu ödeyeceksin fazladan para ödemeyeceksin, bu isi hakkaniyet içinde yapmalisiniz. Esenlerde büyük sehir kamulastirma fiyatlari ile bu kültür merkezindeki birim fiyatlari arasinda korkunç fark oldugu görülmektedir. Arsa sahibi ben onlara arsami satmadim, üzerindeki haklarimi yani binami sattim, o zaman her arsa sahibi bende bos arsami satmiyorum, üzerinde 10 katli bina yapacagim 10 katli binanin degeri budur bana da bu parayi ödeyin demez mi?

Bunun sorumlulari da bu ilçeye önem vermeyen belediyecilik anlayisidir

Kimsenin kafasinda soru isareti birakmadan bu isleri yapmalisiniz. Esenler Istanbullun merkezinde olan bir yer ayni zamanda çok geri kalmis bir ilçedir. Bunun sorumlulari da bu güne kadar bu ilçeye önem vermeyen belediyecilik anlayisidir.

Bugün yapilanlar o günde 1/1000’lik planlarda vardi

Benim meclis üyeligim dönemindeki kararlar ortada.  Mecliste söyle bir karar aldik. Suraya su tesisi yaptik denilecek bir karar yok. Meclis üyesi oldugumuz dönemde böyle bir hizmetimiz de yok. Bu gün bir seyler yapiliyor. Yapilanlar 1/1000’lik planlarda vardi. simdi yapilanlarin saglikli olup olmadigini sorarsaniz proje ve planlar da yapilan islerde insanlara sormak lazim sayet insanlar mutluysa sikinti yok demektir. Yani yapilan isler insanlarin mutluluguna ve mutsuzluguna baglidir.

Imarlari durdurmak belediyeyi kayip etmek demektir

Bu gün Esenlerde Kentsel Dönüsüm yapilacaksa imarlari durduracaksin. Ama durduramazlar güçleri de yemez. Imarlari durdurmak belediyeyi kayip etmek demektir. Öncelerinde bu planlar yapildi. Simdi de yapiliyor TOKI’nin dönüsüm yapacagi yerlere su anda imar veriyorsun, arkasinda da çikip ben Esenlerde dönüsüm yapacagim. Insanlari bu alana tasiyacagim diyeceksin ve orada birilerine insaat izni vereceksin. Bu yanlis degil de nedir? imari durdurursan iktidari kaybedersin. Senden sonra gelenler imar açarsa,  buna da bir diyecegim yok. en güzeli sen vatandasa binani yapabiliyorsan yap, yapamiyorsan ben sana kolaylik saglayacagim yöntemidir. Bakin Turgutreiste yapilan konutlar çagdas degil binalar bir birine yapisik nefes almak zor.

Devlet memuruysan böyle bir söz söylemen haddine degildir

Bülent Babaoglu ile  IBB yetkililerinin arasinda geçen bir konusmada Esenleri Çin mahallesine benzetmesi ifadesi çok yanlistir. Belediyeler kendilerine isi düsen herkese esit olmalidir. Seçilmisler Esenleri Çin mahallesine benzeterek alakasi olmayan söylemlerde bulunurlarsa ayip ederler. Hele devlet memuruysan böyle bir söz söylemen haddine degildir.

 



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı