Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenlerde Suriyeli Vatandas Çöpte Yiyecek Ariyor!

Esenlerde Suriyeli Vatandas Çöpte Yiyecek Ariyor!

Suriye`deki savastan kaçarak ülkemizin il ve ilçelerine dagilan Suriyeliler`in yasam mücadelesi yürekleri burkuyor. Ülkemizdeki ekonomik kusular Suriyelileri çöpten yiyecek toplamaya ve dilencilik yapmaya basladilar.

Esenlerde Suriyeli Vatandas Çöpte Yiyecek Ariyor!

Suriye’deki savastan kaçarak ülkemizin il ve ilçelerine dagilan Suriyeliler’in yasam mücadelesi yürekleri burkuyor. Ülkemizdeki ekonomik kusular Suriyelileri çöpten yiyecek toplamaya ve dilencilik yapmaya basladilar.  

Esenler’de yasayan Suriyelilerin digerlerinden farki yok. Onlarin aci yasadiklari bu dram objektiflerimize yansidi. Ancak Ülkeyi yönetenler bu durumun farkinda olmadiklarinda çiktiklari platformlardan kentin Esenlik ve huzur sehri oldugunu her firsatta dile getiriyorlar. Esenlik kentinde ne hikmetse Suriyeli kadinlar çocuklariyla birlikte ilçenin birçok yerinde dilenerek ve çöp kutularindan yiyecek toplayarak yasamlarini sürdürmeye çalisiyorlar.

 Savastan kaçarak Türkiye’nin her tarafini mesken tutan Suriyeliler, çöpten yiyecek toplamayi ve dilenmeye mahkûm bir hayat sürüyorlar.

Bazi Suriyeli kadinlar ise yine çocuklariyla çöp kutularindan yiyecek topluyor. Halkin bakis açisi Suriyelilere karsi olumsuz, Suriyelilerin kendileri için ayrilan kamplara dönmelerini istiyor. Vatandaslarin bir kismi ekonomisi kötü giden ilçede Suriyelileri ilçenin ve ülkenin sirtinda kambur olarak görüyor. Bazi vatandaslar ise Suriyelilere kötü kosullarda istihdam sagliyor ve evlerini kiraya veriyorlar. Bunu firsata dönüstüren ev sahipleri Suriyelilere evlerini kiralamayi tercih ediyorlar.




  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli