Tarih: 01.01.2018 00:00

Esenlerde Tombala Operasyonda Köstebek Polis Soku

Facebook Twitter Linked-in

Esenlerde Tombala Operasyonda Köstebek Polis Soku

Esenlerde Tombala Çetesine Operasyonda Köstebek Polis Soku: Kaçin, Operasyona Geliyoruz

Istanbul polisinin operasyona hazirlandigi emniyetin içinden bilgi kumar çetesine sizdirildigi tespit edildi. Köstebek polislerin çeteye `Kaçin, operasyon için geliyoruz` dedikleri ortaya çikti.

Istanbul Il Emniyet Müdürü Mustafa Çaliskan son yillarin en yaygin kumarlari arasina giren tombala çetelerine karsi etkin mücadele talimati verdi. Istanbul Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, Ibrahim Ö. ve Ismet A. liderligindeki 2 tombala çetesini teknik takibe aldi.

Habertürk`ten Nihat Uludag`in haberine göre polis ekipleri, çete üyelerine operasyon bilgilerini önceden sizdiran polislerin bulundugunu belirledi. Çete üyeleriyle polislerin görüsmeleri teknik takiple kayda alindi. Çete liderleriyle iliskili olan polislerin, 3 defa çete üyelerini arayip kapatarak `Kaçin, operasyon için geliyoruz` mesaji verdigi belirlendi. 2 tombala çetesi ve onlarla baglantili olan polislerin desifre edilmesinin ardindan operasyon için harekete geçildi. Bagcilar ve Esenler`de çok sayida adrese eszamanli operasyon düzenlendi. Çete liderlerinin de aralarinda bulundugu 14 kisi yakalandi. Tombala çetelerine operasyon bilgisi sizdirdigi belirlenen 1`i polislikten ihraç edilmis 2`si aktif görevde 3 polis de gözaltina alindi. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda, 6 adet ruhsatsiz tabanca, 65 adet mermi, suçtan elde edildigi degerlendirilen 10 bin 65 TL para ve tombala oyunuyla ilgili parasal degerlerin yazili oldugu kâgitlar ele geçirildi.

KUMAR CEZASINI DÜSÜRDÜLER

Tombala çetesine yönelik yapilan operasyonda, gözaltina alinan 3 polisin disinda, 17 polis memurunun da çete ile iliskisi belirlendi. Sorusturma kapsaminda 17 polisin de süpheli olarak ifadesine basvurulacagi ögrenildi. Çete ile iliskili polislerin, operasyon bilgisini sizdirmasi disinda, kumar mekânlarina yapilan baskinlarda gözaltina alinan kisilerin sayisini az gösterdikleri belirlendi. Kumar oynayanlara yazilan cezalarin kumar çetesi tarafindan karsilandigi, sayinin az gösterilmesinin de çetenin ödedigi parayi düsük tuttugu anlasildi.

100 BIN TL KAZANÇ

Ilk defa Ankara`da oynandigi için "Ankara kumari" olarak bilinen tombala, merdiven alti olarak özellikle Istanbul`da da yayiliyor. Az paralarla uzun süre kumar oynayanlari kisa sürede bagimli yapabiliyor. Her operasyon sonrasinda çeteler, yeni yerler açarak kumar oynatmaya devam ediyor. Tombala çetelerinin günlük kazançlarinin 80-100 bin TL arasinda degistigi tahmin ediliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —