Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Esenlerde Toplanan Atik Yaglar Edim Market’e Temizlik Malzemesi Oluyor

Esenlerde Toplanan Atik Yaglar Edim Market’e Temizlik Malzemesi Oluyor

Esenler’de “Sifir Atik” için “Bitkisel Atik Yaglarin Toplanmasi” projesi kapsaminda, bu yil içerisinde EDIM Hayir Marketi’ne 5 ton temizlik malzemesi teslim edildi. Bugüne dek 95 ton temizlik malzemesi elde edilen projeyle Esenler Belediyesi, yil sonunda

Esenler Belediyesi, “Sifir Atik” kapsaminda “Her Atik Çöp Degildir” sloganiyla hayata geçirdigi geri dönüsüm projelerini sürdürüyor. Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün, 2010 yilinda baslattigi “Bitkisel Atik Yaglarin Toplanmasi” projesi kapsaminda bu yil içerisinde EDIM Hayir Marketi’ne 5 ton temizlik malzemesi teslim edildi.

2021 yilinda da toplam 30 bin 116 litre bitkisel atik yag toplanmis, proje kapsaminda EDIM Hayir Marketi’ne 3 buçuk ton temizlik malzemesi teslim edilmisti. EDIM’e bugüne kadar 95 ton temizlik malzemesi teslim edildi, hedef ise 2022 yili sonunda 100 tonu geçmek.

30 MILYON METREKÜP SU KIRLENMEKTEN KURTULDU

‘Sosyal Belediyecilik’ anlayisinin da bir örnegi olarak öne çikan “Bitkisel Atik Yaglarin Toplanmasi” projesi sayesinde, atik yaglardan elde edilen temizlik malzemeleri, yardima muhtaç vatandaslarimiza ulastirildi. Toplanan 29 bin 116 litre bitkisel atik yag sayesinde yaklasik 30 milyon metreküp su, kirlenmekten kurtarilmis oldu. Ayrica “Sifir Atik” kapsaminda geri dönüsümden elde edilen binlerce defter, her yil Esenler’de ögrenim gören ögrencilere ücretsiz olarak dagitiliyor.

MÜSILAJIN DA ÖNÜNE GEÇILIYOR

Proje ile bitkisel atik yaglarin ev ve is yerlerinde ayri ayri toplanmasi saglanarak, lavabolara ve çevreye dökülmesi engelleniyor. Lavaboya ve çevreye dökülen atik yaglar kanalizasyon sistemine zarar veriyor. Kanalizasyon yoluyla denize karisan atik yaglar sudaki oksijen miktarini azalarak, günes isinlarinin suyun altina inmesini engelleniyor. Bu durum uzmanlara göre hem müsilaj ile ayni etkiyi olusturup hem de müsilajin çogalmasina neden oluyor. Bitkisel atik yaglar ayri toplanarak hem ekonomiye kazandiriliyor hem de su ve toprak kirligi önlenmis oluyor.

TEMIZ BIR ÇEVRE IÇIN ESENLER BELEDIYESI’NI ARAYABILIRSINIZ

Çevreye duyarli vatandaslar, bitkisel atik yaglarin toplanmasi hakkinda detayli bilgi almak için; Esenler Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügü’nün (0212) 440 09 15-17 ve Esenler Belediyesi ESTIM Çagri Merkezi’nin 444 00 73  numarali telefonlarini arayabilirler.



  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false