Esenlerde 2013 Yari Yil Heyecani

Esenlerde 2013 Yari Yil Heyecani

Tüm Türkiye`de oldugu gibi Esenler`de de okullarin yari yil tatiline girmesiyle karne heyecani yasandi. Düzenlenen törende, ögrencilerin protokol üyelerine karne dagitmasi ise sürpriz oldu.

Haber Merkezi/Gazete Esenler

Protokolde Karne Aldi

Esenlerde 2013 Yari Yil Heyecani

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Esenler’de de okullarin yari yil tatiline girmesiyle karne heyecani yasandi. Düzenlenen törende, ögrencilerin protokol üyelerine karne dagitmasi ise sürpriz oldu.

Esenlerli ögrenciler karnelerine kavustu. 2012-2013 egitim ögretim yilinin 1. döneminin sona ermesiyle birlikte Esenler’de egitim gören 84 bin ögrenci yariyil tatiline basladi. Esenler’de bu sene ilk defa ögrenciler de ilçe protokolüne karne verdi.  Esenler Maresal Fevzi Çakmak Ortaokulu’nda gerçeklesen 2012-2013 egitim ögretim yili 1. Dönem kapanis törenine; Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan, Ilçe Emniyet Müdürü Zülküf Atilgan, ilçedeki okullarda görevli okul müdürleri ile ögrenciler ve velileri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda ilk konusmayi yapan Maresal Fevzi Çakmak Ortaokulu Müdürü Edip Han, karnelerin ögrencilerin ögrenme derecelerini ifade ettiklerini belirtti. Velilere ve ögrencilere tavsiyelerde bulanan Han, “Çocuklarin özgüvenlerini sarsacak degerlendirme ve yorumlardan kaçinalim” dedi.

 

 

ÇOCUKLARINIZIN YÜREGINDE YER EDININ

Han’in ardindan mikrofonu alan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Ercan da karneleri basarili olan ögrencileri tebrik ederken; karnelerinde kirik not olan ögrencilerin üzülmemelerini, bir durum degerlendirmesi yapmalarini tavsiye etti. Ercan, Esenler’de egitim adina faaliyetlerinden dolayi emegi geçen herkese tesekkür ederek sözlerini tamamladi.

Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ise; “Karneler, çocuklarin kendilerini hesaba çektikleri gündür” diyen Göksu, velilere hitaben “Eger çocuklarinizin yüreginde yer edinebilirseniz, onlarin gönüllerinde taht kurabilirseniz onlar 1 degil, 4 saat çalismaya hazirdirlar” dedi. Bilginin bir güç oldugunu söyleyen Göksu, ögrencilere bilginin gücünün ögretilmesinin gerekli oldugunu ifade etti.“Çocuklar iltifati severler. Eger çocuklariniz bir seyi basarirsa tesekkür edin. Çocuklariniza basarili olduklarinda iltifat edin, marifetlerini ödüllendirin, onlara deger verin” dedi.

Esenler Kaymakami Nazim Madenoglu da karnelerinde zayif not alan ögrencilerin velilerine seslenerek, “Karnelerinde zayif olan ögrenciler üzülecek. Ama bu üzülmenin bir sorumlulugu var. Esas sorumluluk velilerimizde” dedi. Bilgisayar ve televizyonun ögrenciler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Madenoglu, “Çocuklarimizi bilgisayar ve televizyondan uzaklastirmaliyiz” dedi. Karnesi iyi olmayan ögrencilerin yari yil tatilini iyi degerlendirmesi gerektigini vurgulayan Madenoglu, “Kendimizi basariya endekslememiz lazim” diye konustu.

ÖGRENCILERDEN PROTOKOLE KARNE  

Madenoglu’nun konusmasinin ardindan tören, dereceye giren ögrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti. Ödüllerin ve karnelerin verilmesinin ardindan protokol üyelerine sürpriz yapan ögrenciler, Kaymakam Madenoglu, Belediye Baskani Göksu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ercan ve Ilçe Emniyet Müdürü Atilgan hazirladiklari karnelerini ve mektuplari takdim ettiler. Ögrencilerin ilçe protokolüne okullarina ve egitime gösterdikleri ilgiye göre yöneticilere not verdikleri dikkat çekerken; Esenler’i yönetenlerin karnelerinin “pekiyi” olmasi yüzlerini güldürdü. Okul korosunun sahne almasindan sonra halk oyunlari oynayan ögrenciler, yaptiklari tango gösterisiyle de izleyenleri mest ettiler.