Bugün, 2 Ekim 2024 Çarşamba

Esenlerde 2018 Yariyil Tatili Basladi

Esenlerde 2018 Yariyil Tatili Basladi

Esenler`de binlerce ögrenci, 2017-2018 egitim ögretim yili birinci döneminin tamamlanmasiyla birlikte karnelerini alarak yariyil tatiline girdi. Ögrencilerin karne heyecanina Esenler Kaymakami Hulusi Sahin ve Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu da or

Esenlerde 2018 Yariyil Tatili Basladi 

 

Esenler`de binlerce ögrenci, 2017-2018 egitim ögretim yili birinci döneminin tamamlanmasiyla birlikte karnelerini alarak yariyil tatiline girdi. Ögrencilerin karne heyecanina Esenler Kaymakami Hulusi Sahin ve Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu da ortak oldu.

 

Esenler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü, 2017-18 Egitim- Ögretim Yilinin birinci döneminin kapanisi münasebetiyle ilçe genelindeki tüm okullarda Karne Töreni düzenledi. Hasip Dinçsoy Ilkokulu`ndaki programa; Esenler Kaymakami Hulusi Sahin ve Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu`nun yani sira Esenler Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Feyzullah Sert, AK Parti Esenler Ilçe Baskani Gökhan Taran, ögretmenler, ögrenciler ve veliler katildilar.


HER ÖGRENCIYE 1 KARNE 1 LALE

 

Saygi durusu ve Istiklal Marsi`nin okunmasiyla baslayan törende kisa bir konusma yapan Hasip Dinçsoy Ilkokulu Müdürü Nihat Yesilyurt, "1 Karne 1 Lale" projesi kapsaminda 2 bin 550 ögrenciye karneleriyle birlikte lale sogani hediye edeceklerini belirterek ögrencilere yariyil tatilinde bol bol kitap okumalari tavsiyesinde bulundu.

EGITIME 5 YILDA 34 MILYON LIRA YATIRIM

 

Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Esenler`in çok genç bir nüfusa sahip oldugunu hatirlatarak, "Belediye olarak son 5 yilda egitime 34 milyon lira yatirim yaptik. Gelecek çocuklarimizin. Bu yatirimlarla biz gelecegimize yatirim yapmis oluyoruz. Simdi 15 Temmuz Sehitler Parki`nda çocuklarimiz için gençlik merkezi insa ediyoruz. Çok yakinda insaatina baslayacagimiz bu merkezde çocuklarimiza her türlü spor, kültür ve eglence imkanini bir araya getirecegiz. Bunun yani sira 24 saat açik kütüphaneler açiyoruz" dedi.


GELECEK ÇOCUKLARIMIZIN ELLERINDE

 

Konusmasinda velilere tavsiyelerde de bulunan Baskan Göksu, sözlerini söyle tamamladi:

 

"Karne aslinda çocugumuzun degil bizim de karnemiz. Onlarla ne kadar ilgilendik, ne kadar baktik, ne kadar takip ettik... Bilmemiz gereken bir sey var ki; dünyada ihmal edilmemesi gerek tek sey insanin ailesidir, çocuklaridir. Çünkü gelecek onlarin elinde."  

ÇOCUKLARIMIZ IÇIN BIR ROTA BELIRLEMELIYIZ

 

Törende son olarak Esenler Kaymakami Hulusi Sahin söz aldi. Türkiye`nin en büyük zenginliginin insan kaynagi oldugunu ifade eden Kaymakam Sahin, "Matematik, fizik bilgilerinin yani sira iyi yetismeleri için çocuklarimiza istiklal ve istikbal duygularini da asilamaliyiz. Rotasi belli gemiye hiçbir rüzgar fayda etmez. Bu nedenle onlara bir rota belirlemeliyiz" diye konustu.    

 

KARNENIN YANINDA KITAP VE LALE

 

Konusmalarin ardindan Kaymakam Sahin, Baskan Göksu ve diger protokol üyeleri, yogun geçen bir dönemi geride birakan ögrencilere karnelerini verdiler. Ögrencilere karnelerinin yani sira kitap ve birer de lale sogani hediye edildi.



  • Çarşamba 20.4 ° / 15.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.5 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 19.5 ° Güneşli