Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Esenlerdeki Pazarcilar Belediyenin Kapisina Dayandi

Esenlerdeki Pazarcilar Belediyenin Kapisina Dayandi

Esenler`deki pazarci esnafi, haftalardir sorunlarina çözün aradilar, basvurmadiklari yer kalmayan pazarci esnafi çareyi belediyenin kapisina dayanmakta aradi. Esenler Belediyesinin Adem Bastürk Kültür Merkezi`nin altinda gösterdigi yerden memnun olmayan

 Esenlerdeki Pazarcilar Belediyenin Kapisina Dayandi
 
Esenler’deki pazarci esnafi, haftalardir sorunlarina çözün aradilar, basvurmadiklari yer kalmayan pazarci esnafi çareyi belediyenin kapisina dayanmakta aradi.  Esenler Belediyesinin Adem Bastürk Kültür Merkezi’nin altinda gösterdigi yerden memnun olmayan esnaf tezgah açmadi.

Pazar alisverisi için  pazar yerine giden vatandaslar, pazar yerinde açilmayan tezgahlari görünce hem belediyeye hem de pazarcilara tepki koyarak sitem ettiler.
 Pazar tezgâhlarini açmayan, pazarci esnafi, sorunlarini anlatmak ve çözümleri konusunda Pazarcilar Odasi Baskani Mesut Sengün, ve yanindaki pazarci esnafindan bir gurupla belediyede ön görüsme yaptilar. Yapilan görüsmeye basin mensuplari alinmadi. Yapilan görüsme sonrasi Esenler Belediye binasi önünde Pazarcilar Odasi Baskani Mesut Sengün, basina açiklamada bulundu.  
 
Istanbul Pazarcilar Odasi Baskani Mesut Sengün,” 
Belediye baskanimizi temsilen Faruk Aydin Baskanla görüstük. Bizleri dinlediler, neticesinde bu hafta sonuna kadar bir anket çalismasi yapacaklarini söylediler, çikan sonucu bizlere Cuma günü bildirecekler. Bizler bu süre içinde bos durmayacagiz ve bazi çalismalar yapacagiz. Belediye baskan yardimcisi Faruk Aydin’a vatandas bodruma inmek istemiyor, açik havada alisverisini yapmak istiyor. 7 ay boyunca esnaf burada ekmegini kazanmak için mücadele ediyor. 4-5 ay önce buraya gelip esnafimiz ile konustuk ve esnafimizin burada sorunlari oldugunu, para kazanamadigini bizlere söyledi. Sali ve persembe günleri kurulan pazar sonucunda esnafin magdur oldugunu belediyemize bildirdik. Ama maalesef olumlu bir sonuç alamadik” tüm bu sikâyetlerimizi anlattik. Cuma günü olumlu bir sonuç alamazsak imza kampanyamiza devam edecegiz” dedi.
 
Istanbul Pazarcilar Odasi baskan vekili Mehmet Emin Tanis;
 çikan sonuç, Belediyemiz halka gideceklerini ve anket yapacaklarini söylediler. Bakiniz yalniz pazarci esnafimiz degil, yoksul olan vatandaslarimizda magdur. Biz kimsenin magdur olmasini istemiyoruz. Yapmamiz gereken, üzerimize düsen sorumlulugu yerine getirerek magduriyetleri gidermek ve sorunlari çözmektir. Vatandaslarin birçogu özellikle kadinlar yaptigimiz imza kampanyasina destek veriyorlar. Pazara gelen vatandaslar, özellikle pazarin kuruldugu günden bu yana yürüyen merdivenlerin çalismadigini, ellerindeki posetlerle yukari çikmanin çok zor oldugunu, yagmurlu günlerde pazar yerinin sular altinda kaldigini ve bu sikintilarin bir an önce çözülmesini talep ediyorlar. Ayrica Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu’nun daha önceki beyanlarinda pazar yerine Esenler’in farkli noktalarindan servis araci kaldiracagini söylemisti, fakat suana kadar herhangi bir çalisma yapilmadi” dedi.

 



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı