Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Esenlerden bu sene Çanakkale`ye Ilgi Yogundu

Esenlerden bu sene  Çanakkale`ye Ilgi Yogundu

Esenler`den Çanakkale`ye bu yil toplam 7 bin Esenlerli akin etti. Vatandaslar, Esenler Belediyesi`nin kendilerine Çanakkale`de 5 yildizli hizmet sundugunu söyleyerek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Esenlerden bu sene  Çanakkale’ye Ilgi Yogundu     

Esenler’den Çanakkale’ye bu yil toplam 7 bin Esenlerli akin etti. Vatandaslar, Esenler Belediyesi’nin kendilerine Çanakkale’de 5 yildizli hizmet sundugunu söyleyerek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.

Esenler Belediyesi, her yil oldugu gibi bu yil da Esenler sakinlerini tarihe yolculuga çikardi. Böylece Esenlerliler, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün organizesiyle sanli tarihimizle bulustu. Bu yil Esenler’den Çanakkale’ye toplam 7 bin Esenlerli akin etti. Çanakkale’de tarihin akisini degistiren kahramanlari ziyaret eden vatandaslar, essiz kahramanlik destanlarinin yasandigi sehitlik bölgesinde duygu ve gurur dolu anlar yasadilar.

BORÇLARINI YERINE GETIRDILER

Esenler esnafindan gençlerine, kadinindan çocuguna kadar 7 bin Esenlerli, vatanlari ugruna canlarini feda eden sehitlerin kabirlerini ziyaret ettiler. Vatandaslar geziler sirasinda önce Esenler Belediyesi’nin içerisinde restauranttan çay bahçesine, kafeteryasindan mescidine, tuvalet ve lavobalara kadar her seyin yer aldigi Gelibolu’daki dinlenme tesisinde sabah kahvaltisi yapip vatandaslar, kahvaltinin ardindan rehberler esliginde Çanakkale Sehitligi’ni ziyaret ettiler. Sehitlerin kabirlerinde dualar edip duygulari doruk noktasina ulasan ziyaretçiler, bir borcu yerine getirmis olmaktan da memnun olduklarini ifade ettiler.

MEMNUNIYETLERINI BELIRTTILER

Vatandaslar, Esenler Belediyesi’nin düzenlemis oldugu Çanakkale gezileriyle ilgili kendilerine dagitilan anketleri de cevapladilar. Esenlerliler, anketin sonuna yazdiklari yorumlarla da bu geziden duyduklari memnuniyeti dile getirdiler. Çanakkale’ye daha önce hiç gitmemis olanlardan, bir grupla ilk defa gidenlere kadar çok sayida görüsün aktarildigi anket kâgitlarindan, Esenler Belediyesi’ne tebrik ve tesekkür yagdi.

5 YILDIZLI HIZMET

Esenler Belediyesi’nin ev sahipliginde 1915 ruhunu Çanakkale’de yasamaktan gurur duyduklarini belirten ziyaretçiler, “Bu, gurur duyulacak bir gelenek. Torunlari olarak kahramanlarimizi, dedelerimizi ve onlarin sanli mücadelesini bu topraklarda andik. Esenler Belediyesi de bize 5 yildizli hizmet sundu burada. Allah emegi geçenlerden razi olsun” diye konustular.

 



  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı