Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Esenlerden Yetişen Bir Sporcunun Adı Neden Verilmedi?

Esenlerden Yetişen Bir Sporcunun Adı Neden Verilmedi?

Geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu Esenler’de spor kompleksi açılışın katıldı. Mehmet Öcalan Spor Kompleksi’nin açılışını yapan Bakan Kasapoğlu açıklamalarda bulundu.

 

Esenler’de Spor Kompleksi Açılışı

Haber:Mustafa Siviş 

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla Esenler’de açılışı yapılan Mehmet Öcalan Spor Kompleksi birçok farklı sporun icra edilmesine imkan sağlayacak. 4775 metrekarelik alanın üzerine kurulan tesis, Bakan Kasapoğlu’nun açılışını gerçekleştirmesiyle Esenler’ligençlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca Bakan Kasapoğlu son 20 yılda gençlere ve spora yönelik yapılan yatırımlar ve projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Esenler Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği proje Esenler Oruç Reis mahallesine kazandırıldı.Yeni açılan spor kompleksi adını eski Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’dan aldı.Kompleks açılışına katılan Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki heyet,Wushu Federasyonu’nun gösterisini izledikten sonra tesisi gezmeye başladı .Bakan Kasapoğlu beraberindekilerle birlikte olimpik yüzme havuzu, 300 kişi kapasiteli basketbol sahası ve tribünü bulunan tesisi gezdi.

 

Neden Bir sporcunun ismi verilmedi?

Gençlik ve spor bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açılışı yapılan Esenler Mehmet Öcalan Spor Kompleksi'nin ismi kamuoyunda tartışma konusu oldu.

Spor ile alakalı bu komplekse neden bir sporcunun hele de Esenler'li bir sporcunun ismi verilmedi? 

Nihat Kahveci ve Emre Çolak gibi yıldız isimler ve nicelerinin yetiştiği Esenler’de sporcu mu bitti de eski bir Belediye başkanın ismi verildi? 

Sayın Mehmet Öcalan’ın ismin koyulmasına karşı değiliz. Ancak bu spor tesisine Esenlerde yetişen sporcunun olması gerekliliği düşüncesindeyiz.

Sayın Mehmet Öcalan’ın ismi yapılacak olan Kültür Merkezine verilebilir.

Esenler’e maal olmuş sporcular neden onurlandırılmadı? 

Spor ile alakalı bir açılış bile hemen siyasi bir hatırlatıcıya nasıl dönüştürüldü? 

Esenler Belediyesi neden Esenler’e maal olmuş şahsiyetlerin isimlerini cadde, sokak ve tesislerde yaşatmaktan bu kadar imtina ediyor?



  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli