Esenlere Hayvan Barinagi Istiyoruz!

Esenlere Hayvan Barinagi Istiyoruz!

Esenlerli hayvan severlerden M.Ali Kozan hayvanlara insanlar tarafindan yiyecek ve içecek verilmedigi gibi fiziki siddet uygulanmasini içi kan aglayarak duygulu bir sekilde gazetemize açiklamalarda bulundu.

Esenlere Hayvan Barinagi Istiyoruz!

 Hasan Gürsoy/Gazete Esenler

Esenlerli hayvan severlerden M.Ali Kozan hayvanlara insanlar tarafindan yiyecek ve içecek verilmedigi gibi fiziki siddet uygulanmasini içi kan aglayarak duygulu bir sekilde gazetemize açiklamalarda bulundu.

Eskiden bina stoku az oldugundan hayvanlarin barinma sorunu yoktu

Hayvan dostu M.Ali Kozan “ aslinda bu sorun ülkemizin köklü sorunlarindandir. Son günlerde medyadan duyduguma göre Hayvan Partisi kurulmasi çalismalari duyuyorum. Bu bizim için sevindirici haberdir. Eskiden bina stoku az oldugundan hayvanlarin barinma sorunu yoktu. Ancak günümüze gelindiginde bos alan kalmadigindan hayvanlara yasam hakki tanimiyoruz. Onlari zehirliyoruz yâda iskence ederek öldürüyoruz. Kaymakama belediye baskanina ve halkimiza bu konuda sorumluluk düsüyor. Hayvanlarin haklarinin da var oldugu bilinciyle hareket etmeliyiz. “

Esenler genelinde 7–8 arkadas hayvanlari yasatmak mücadele ediyoruz

Kozan “Esenler genelinde 7–8 arkadas hayvanlari yasatmak için kendi imkânlarimizla mücadele ediyoruz. Kasaplardan aldigimiz tavuk kirintilariyla gece-gündüz demeden hayvanlarin yogun yasam alanlarina birakiyoruz. Esenlerde kültür seviyesi düsük oldugundan yaptigimiz çalismalar esnasinda olumsuz tepkiler aliyoruz. Bazen bu tepkiler siddete kadar variyor. Benim bu konuda mahkemem var kedimi öldüren sahisla kavga ettik. Bana saldirdilar, sonunda mahkemelik olduk.”

Veterinerlerin az oldugundan sokak hayvanlarina yeterli hizmeti veremiyorlar

Kozan “Belediyenin Veteriner görevliler az oldugundan sokak hayvanlarina yeterli hizmeti veremiyorlar. Belediye baskani ve yardimcilariyla görüstüm hayvanlarin yasadigi vahsetleri kendilerine anlattim. Kedilerin köpeklerin ölüm sekillerini, fiziki siddete nasil maruz kaldiklarini anlattim. Yardimci olmalarini istedim. Hatta halkin bu konuya duyarli olmasi için seferberlik yapmalarini istedim.

Müftülügün Camiiler de vaaz verdirerek konuyu halka duyurmasini talep ettim

Kozan “Müftülügün Camiiler de vaaz verdirerek konuyu halka duyurmasini talep ettim. Verilen vaazlar sonucunda bazi vatandaslarin duyarlilik göstererek agaç altlarina yiyecekler koyarak hayvanlari doyurduklarini gördüm. Belediye baskanimiz ise bez afisler astirarak duyarlilik göstermesi bizleri sevindirdi”.

Sahsen ben her düzenli olarak Bin TL yakin bu konuda masraf ediyorum

Kozan “Sahsen ben her düzenli olarak Bin TL yakin bu konuda masraf ediyorum. Ilaçlar aliyorum, beslenmeleri için hayvan yemi aliyorum. Sakat ve hastalikli hayvanlari alip Avcilar Veteriner Fakültesine götürüp tedavi ettiriyorum. Suan bakmakta oldugum yaklasik bes kediyi tedavi ve bakimini yapiyorum.”

Esenlerde acil müdahale için IBB’nin hayvan Ambulansini çagirdigimizda geliyordu. Simdi ise bu Ambulans yok. Birde Esenler Veteriner Müdürlügü Mesai saatleri disinda hizmet vermiyor.

Esenlerdeki Sokak hayvanlarina barinma yeri saglanmali.

Kozan “ Simdi Esenlerdeki Sokak hayvanlarina barinma yeri tedavileri için maddi olanak saglanmali. Esenler Belediyesi Veteriner Müdürlügüne aninda müdahale için Röntgen cihazinin alinmasi gerekiyor. Halkimizin bilinçlenmesi için seminerler konferanslar vererek kamuoyu olusturulmasi gerekir.”

Esenlerde sokak hayvanlarina fiziki siddet uygulanmasin

Kozan “ Esenlerde Sokak hayvanlarina en azindan sahip çikilmiyor, bir bardak su ve yiyecek verilmiyor ise fiziki siddet uygulanmasin. Özellikle genç çocuklarimiz Nine hatun Parkinda geceleyin hayvanlari dövüstürerek mahalle sakinlerini rahatsiz ederek, hayvanlara zarar veriyorlar. Bunun yaninda yeni dogan köpek ve kedi yavrularini sokaklara birakiliyor.”

Son olarak Kozan “Sayin Belediye Baskanimizdan 39 ilçe içerisinde bir öncülük yaparak duyarli olmasini bekliyoruz.”