Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Esenlere Nostalji Tren Müjdesi

Esenlere Nostalji Tren Müjdesi

Esenler ramazan etkinliklerinde Esenler Cumhuriyet meydaninda kurulan STK stantlarini ziyaret eden Belediye Baskani M. Teyfik Göksu Esenler halkina yeni bir müjde verdi.

 Esenlere Nostalji Tren Müjdesi

Esenler ramazan etkinliklerinde Esenler Cumhuriyet meydaninda kurulan STK stantlarini ziyaret eden Belediye Baskani M. Teyfik Göksu Esenler halkina yeni bir müjde verdi.

Haber: Serkan BASUT

Hemen hemen her aksam bir dernek standina misafir olan Esenler Belediye Baskani M. Teyfik Göksu geçtigimiz aksam Nigde Dernek standini ziyaret etti.

Dernek yöneticileri tarafinda oldukça hos karsilanan Göksu, ikram edilen yöresel yemekleri yedikten sonra, her zaman oldugu gibi yeni bir projesini açikladi.

Belediye baskani Göksu “Esenler halkina bir müjdem var onu buradan açiklamak istiyorum. Esenler yildiz teknik üniversite bahçesinden Menderes metro istasyonu arasinda çalisacak bir nostalji tren hatti kuruyoruz. Biliyorsunuz Istanbul Beyoglu istiklal caddesinde böyle bir tren var Esenlerin Taksimden neyi eksik böyle bir tren neden ilçemizde olmasin diyerek kollari sivadik” diye konustu.

“Baskanin Güzergahlardan Haberi Yok”

Göksu’nun bu açiklamasindan sonra vatandaslar “saniriz Baskan belirtilen güzergahlarin trafige açik alanlar oldugunu unuttu istiklalle kiyasliyor ama ilçenin zaten basli basina bir trafik sorunu var araçlar sokaklari caddeye çevirmis durumda bu çözülmeden taksim olsak ne Paris olsak ne olur” diyerek tepkilerini belirttiler.

“Belki de Biz Göremeyiz”

Görüsünü aldigimiz bir Dernek Baskani “Belediye baskanimizin açikladigi ve uyguladigi projelerden dolayi taktir ediyorum. Böyle bir proje ilçemize elbette yakisir, bunu yapmanin iki seçenegi var ikisi de insani düsündürür. Bu trenin yer altinda geçirilse bir özelligi olmaz Davutpasa ve Atisalan caddeleri tamamiyla trafige kapatilsa bu araçlar hangi güzergahlari kullanacak. Örnek vereyim Atisalan Caddesi tek yöne döndü araçlar Menderes mahallesindeki sokaklari kullanmak zorunda kaldi ve halen sabit bir güzergah kurulmadi onun içinde suan itibariyla bu projenin hayata geçecegine inanmiyorum belki de biz göremeyiz” diye konustu.



  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli