Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Esenleri Esenler Yapan İsimler de unutuldu

Esenleri Esenler Yapan İsimler de unutuldu

Mahalle Değil, Bakanlar Kurulu

Haber: Mustafa SİVİŞ 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kasım ayı İBB Meclis Toplantısı'nda AKP'li üyelerin oylarıyla belirlenen Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nin 19 cadde ve 4 sokağının isimleri tartışma yarattı. Yeni koyulan cadde ve sokak isimleri sanki Bakanlar Kurulu listesi gibi olmasına İBB’deki bazı meclis üyeleri tepki gösterdi.

Şehit Yurttaşlar Anılmadı

Bir dönemin hizmet elçisi görülen hain terör örgütü FETÖ’ nün 2016'da gerçekleştirdiği 15 Temmuz Darbe Girişiminde Esenlerden de 7 yurttaşımız şehit olmuştu. Fakat İBB Meclisi’nin son oturumunda belirlenen Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nin yeni cadde ve sokak isimlerinde bu yurttaşlarımızdan hiçbirine yer verilmedi. Verilen meclis kararı karşısında CHP’li Ali Haydar Kahraman “Mahalle’nin ismi 15 Temmuz Mahallesi, isimlere baktığımızda hükümetin neredeyse yarısı burada isimlendirilen. Biraz da ciddiyetsiz. Osman Aşkın Bak, Özdemir Bayraktar, İsmet Yılmaz, Murat Kurum, Mustafa Şentop, Alparslan Türkeş. Böyle isimler sıralanmış. Bu isimler sıralanırken mahalle, 15 Temmuz Mahallesi, 15 Temmuz şehitlerinden kimsenin ismi yok” cümleleriyle tepkisini gösterdi.

Esenleri Esenler Yapan İsimler de unutuldu

Esenler 15 Temmuz Mahallesi’ne şehit yurttaşların isimleri verilmediği gibi ilçeyi ilçe yapan geçmiş belediye başkanlarının da esamesi okunmadı. Her fırsatta “ahde vefa” dan bahseden Ak Partili üyeler ne Nadir Bayır’ı ne  Çetin Aksoy’u ne de Mustafa Yumak’ı hatırladı. Esenler’in Babası lakabıyla tanınan Nadir Bayır ilçenin ilk belediye başkanıydı ve Esenler ‘in altyapı konusunda yaşadığı sıkıntılara bizzat kendi projeleriyle çözüm yaratması ile hafızalarda yer etmişti.

“Ahde Vefa”

Kamuoyundaki ve meclisteki tepkilerin yanı sıra Ak Parti ‘li üyeler cadde ve sokak isimleri konusunda verilen kararı savundu. İBB Meclisi Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş tepkilere “İsmi geçen, bakanlık yapan, milletvekilliği yapan herkesin burada katkısı var. Kentsel dönüşümün yapılmasında katkısı olan insanların burada ismi veriliyor. Ahde vefa diye bir şey var” sözleriyle cevap verdi. Fakat 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan İlhan Varank, Ahmet Kocabay, Emrah Sağaz, Mehmet Şefik Şefkatlioğlu, Türkmen Tekin, Hüseyin Kısa ve Muhammed Ali Aksu‘nun isimleri AKP’li üyelerin “Ahde Vefa" sına nail olamamış olacak ki, koyulan isimler şehitlerden değil hayatta olan insanlardan seçilmiş. Ak Partili Meclis üyeleri gibi, Esenler Belediye Başkanı ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu da Esenler’ li şehitlerin isimlerini cadde ve sokak isimleri olarak önermedi. Ama aynı Tevfik Göksu bakın darbeden 5 gün sonra 20.07.2016’ da neler söylemiş;

:



Anahtar Kelimeler: Esenleri Esenler Yapan İsimler unutuldu
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı