Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Esenlerin Yorulan Meclisi Tatile Çikti

Esenlerin Yorulan  Meclisi Tatile Çikti

Esenler Belediyesi Temmuz ayi meclis toplantisinin ikincisi 14.07. 2016 Persembe günü saat 15.30`da meclis baskani Murat Gülkiran Baskanliginda yapildi.

Esenlerin Yorulan  Meclisi Tatile Çikti

Esenler Belediyesi Temmuz ayi meclis toplantisinin ikincisi 14.07. 2016 Persembe günü saat 15.30’da meclis baskani Murat Gülkiran Baskanliginda yapildi.

Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP’li meclis üyelerinin soru önergesi oylanarak baskanlik makamina havale edildi. Gündemin diger maddelerinin görüsülmesine geçildi, özellikle gündemin besinci maddesinde karsilikli görüsler sunuldu.

CHP gurubu Baskani Mustafa Usta, geri dönüsüm tesisinin kiralanmasinda yasalarla lisans hakkinin üç yil ile sinirli oldugunu, kiralamanin da üç yil yapilmasini talep etti. Lisans hakkinin üç yilla sinirli olmasina ragmen, on yillik kiralamanin ileride sikinti dogura bilecegini. Ihaleyi alan lisans hakkinin yenilenmemesi durumunda belediyemizin maddi manevi zarara ugrayabilecegini söyledi.

Belediye Baskan yardimcisi Ömer Çetinkaya ise,   Sözlesmenin on yil yapilmasi ile Belediyenin bu kiralamadan daha karli çikacagini iddia etti. Lisans hakkinin üç yil oldugunu bildiklerini lisans hakkini yenileyemeyen firmanin tesiste kiraci olarak kalamayacagini dile gadirdi ve “sözlesme on yil olsa da bu nedenle bir tereddüt duymuyoruz” dedi.

Daha sonra diger gündem maddelerinde, özellikle Van ve Diyarbakir’a yapilacak yardimlar konusunda CHP’liler Belediyemizin bu kadar borcu varken büyük sehir statüsündeki il ve ilçelere yardim yapilmasini dogru bulmadiklarini yapilanin “ Yeni Camiinde dilenip Sultanahmet’te sadaka dagitmak”  oldugunu ifade ettiler. AKP gurubunun terörle mücadele edilen il ve ilçelere yapilan yardimlar konusunda CHP’nin de duyarli oldugunu vurgulamasi ile yapilacak yardimlar oy birligi ile geçti. 

Diger bir maddede ise, vatandaslarin sikintilarindan dolayi belediyeye müracaat ederek “yerlerimizi ne olur satin alin” dediklerini söyleyen AKP’li meclis üyelerine CHP’li Usta ise bu yerleri imara açalim ve vatandaslarimiz magdur olmasin, satin alinacaksa donati alanlari satin alinsin ve kamulastirilsin diyerek bu maddeye karsi çikti.

Bir seneden beri bir iki meclis hariç bes dakikalik oturumlarda yorularak çok yiprandi ve meclis oybirligi ile karar alti ve tatile çikti.

 

 



  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli