Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Esenlerli Yazar Ibrahim Dincelin yeni kitabi çikti

Esenlerli Yazar Ibrahim Dincelin yeni kitabi çikti

Yazar Ibrahim Dincel yeni çikan Kitabi ve çalismalari hakkinda gazetemize açiklamalarda bulundu.

Dincel “2018 yili Kasim ayindan itibaren  ülkemizin gelecegi gençlerimiz ve toplumumuzun yapitasi olan ailelerimiz için hazirladigim '' Genç Adim'' ve '' Iki Gönül Bir Olunca” isimli Kisisel Degisim Egitim Programlarim ile Esenler Kazim Karabekir Imam Hatip Ortaokulunda, Esenler Neyyir Turhan Imam Hatip Ortaokulunda, Esenler Özel Eksen Kolejinde, Zeytinburnu Istanbul Ticaret Odasi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Esenler Belediyesi Kültür Müdürlügünün organizasyonunda Aksemsettin Anadolu Imam Hatip Lisesinde ve de Bahçelievler Belediyesi Kültür Müdürlügü organizasyonunda Bilge Evlerindeki iki bin gencimiz ve velilerine pandemi sürecine kadar egitim ve seminerler verdim.

Pandemi sonrasinda da üzerinde çalistigim  ''Toplumsal Degisim, Gelisim ve Yenilesim Egitim Programim'' ile insallah baska baska gönüllere misafir olmayi arzulamaktayim.

Esenlerin bir öz evladi olarak bugünde gönül heybemdeki farkli bir güzelligi sizlerle paylasmanin heyecanini yasamaktayim. Iki yili askin bir emegin ürünü olan farkli konulardaki söz ve deneme yazilarimi içeren “Söz Bahar ”isimli kitabim gönüllerinize misafir oluyor.

Hayatin içinden bitip tükenmeyen bir telasla geçip gidiyoruz. Çogu zaman öylesine yorgun düsüyoruz ki sahip oldugumuz seyler gözümüzde birer birer siradanlasiyor. Devaminda  ihtiraslarimizdan aldigimiz güçle her seferinde daha fazlasina iç geçiriyoruz. Ancak sahip oldukça daha fazlasina bir süre sonra o da  gözümüze daha az geliyor. Böylece mutlulugun uzak kiyisinda inandirilmis, mahkûm edilmis ve yalnizlastirilmis hayatlar yasayarak benlik yokusunda özgürlüge pedal çeviremeden esaret zincirlerine takilip kaliyoruz. Nihayetinde her seye sahip oldugumuzu düsünürken ihtiyacimiz olan seyin aslinda gönülden kopup gelen iki güzel söz oldugunu fark ediyoruz.

Iste böyle bir tespitin  gölgesinde basladi ''Söz Bahar’’in hikâyesi. Ben de bu hayatin içinden geçip giden birisi olarak zihnimi mesgul eden düsüncelerin, kalbimi yoran duygularin arasinda bunca yasanmisligin orta yerinde sevgi, huzur ve mutluluk adina artik bir seyler söylemeliydim kendimce. Önce kalbime düstü kelimeler ardindan kalem yüklendi onlari ve döküldüler sonra birer birer kâgida. Bir bahar vakti de kalbinize dokunabilmek  için koyuldular gönül yolculuguna.

Duygu olup ellerinize uzanan, yüreginize misafir olabilmek için bir bahar vakti sizlere ulasan “Söz Bahar” isimli kitabimda çesitli konulara iliskin bana ait 205 söz, 43 deneme yazisi ve 3 siir bulunmakta olup “Söz Bahar” dokuz bölümden olusmaktadir. Teolojik Iç Konusmalarim ismini verdigim birinci bölüm zihnimi ve gönlümü mesgul eden temel bazi dini kavramlara iliskin farkli bir bakis açisina sahip sözlerimi içermektedir.

Pandemi Günleri isimli ikinci bölümde tecrübe ettigimiz zor günleri fikirsel izolasyonumda kâgit ile kalem arasina mesafe koymaksizin anlattigim sözlerim yer almaktadir. Bu vesile ile Covid-19 sebebiyle yitirdigimiz tüm canlara Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir, hastalarimiza da tez sifalar diliyorum. Postaci ismini tasiyan üçüncü bölümde asirlik çinar PTT’nin gölgesi altinda hizmet veren kiymetli meslektaslarim için kaleme aldigim iki siirim bulunmaktadir.

Teskilatimiz mensuplarindan vefat edenlere Allah’tan rahmet hayatta olanlara huzur ve afiyet diliyorum. Kaldirim Taslari isimli dördüncü bölüm içerisinde hayat yolculugumda deneyimleyerek gönül heybeme koydugum yasanmislik kokan sözlerimi barindirmaktadir. Besinci bölüm olan Ukde ise içimde bir yerde yarim kalmisliklarimi anlatan sözlerimi dile getirmektedir. Altinci bölüm Sevginin Ahlakiligi kirip dökmeden, incitmeden, yormadan güzelce sevebilmenin gerekliligini anlatan söz ve deneme yazilarimi kapsamaktadir. Mühürlü Sözler ismini tasiyan yedinci bölüm ise duyarliligimin oldugu konulara iliskin igneyi öncelikle kendime batirdigim sözlerime tercüman olmaktadir. Genç Adim isimli sekizinci bölüm ismini tamamiyla sahsima ait olan “Genç Adim Egitim Projesi” çalismamdan almakta olup bu proje kapsaminda gençlere verdigim seminer ve egitimlerimde anlattigim 17 hayat sekillendirici kelimemi içermektedir. Dokuzuncu ve son bölüm olan Eko-Mali-Yön ise gerek lisans ve yüksek lisans egitimim gerekse Iktisat ve Maliye Okutmanligi yaptigim dönemde heybeme koydugum bilgiler ile sonrasinda mesai harcamaya devam ettigim yönetim sistemi çalismalarim esnasinda edindigim tecrübelerden beslenerek kaleme aldigim ekonomi, maliye ve yönetim alanina iliskin sözlerimi kapsamaktadir.

Bu kitabimla eger sözlerim insanlarin kalbine dokunabilirse ve bu dokunus ile insanlarin hayatlarini dokuyabilmelerine vesile olabilirsem tarifsiz bir iç huzurun sahibi olacagim. Kisiligi ve liyakatinden baska referansi olmayan bir fikir isçisi olarak da sükrü kendime katik ederek daha fazla üretecegim.

Unutmadan 2020 yilinin zorlu pandemi sartlarinda üniversite sinavina giren genç kardeslerimi motive etmek ve emek vermenin önemini onlara göstermek için ben de 2020 YKS’ ye girdim. Hem belli mi olurdu yillar sonra belki içimde ukde kalan Edebiyat Fakültesini kazanirdim. Öyle de oldu. Ben de kirkindan sonra nasibimi aldim ve Istanbul Edebiyat Fakültesini kazandim.  Eee kader gayrete âsiktir demisler.

Lafi uzattim hakkinizi helal ediniz. Bakisiniz gönüllere derman, gülüsünüz umut, varliginiz bereket “söz bahar” olsun. Keyifli okumalar.

Yazar Ibrahim Dincel Kimdir

Merhaba, ben Ibrahim DINCEL. 1978 Istanbul Esenler dogumluyum. Ilkokulu Esenler Cumhuriyet Ilkokulunda, Ortaokul ve lise egitimimi ise Esenler Amiral Vehbi Ziya Dümer Lisesinde tamamladim.

Üniversite sinavi sonrasinda lisans egitimimi Yönetim ve Organizasyon, yüksek lisansimi ise Isletme Yönetimi üzerine Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Isletme Ana Bilim Dalinda tamamladim. Ardindan on yili askin bir süre Milli Egitim Bakanligina bagli Ticaret Meslek Liselerinde Ekonomi, AÖF ve KPSS Kurslarinda Iktisat ve Maliye dersleri anlattim. Istanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde de Iktisat Okutmanligi yaptim.

2008 yilinda girdigim KPSS sonrasinda da ülkemizin güzide kurumlarindan Posta Telgraf Teskilatina memur olarak atandim. Halen asirlik çinar PTT' nin gölgesi altinda Yönetim Sistemleri Egitmeni ve Bastetkikçisi olarak görev yapmaktayim. Mesai saatlerimden arda kalan zamanlarda kisisel  ve mesleki gelisimim açisindan  basta Egiticinin Egitimi olmak üzere  Spikerlik, Sunuculuk, Seslendirme ve Egitim Koçlugu alaninda egitimler alarak çesitli sertifika programlarini tamamladim.

 



  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı