Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenlerli Öğrenciler, LGS'ye 'Tomurcuk Özel' Eğitim Kurumunda Hazırlanıyor

Esenlerli Öğrenciler, LGS

Yaklaşık 21 yıldır İstanbul'un Esenler ilçesinde Hizmet veren Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu, 27 – 28 Nisan tarihlerinde,7’nci sınıflara özel LGS’ye Merhaba sınavı yapacaklarını ve öğrenciler için sürprizler hazırladıklarını açıkladı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı tarih Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Buna göre; 2024 LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.
LGS iki oturum halinde olacak ve öğrencilere toplamda 90 soru sorulacak, 155 dakika süre verilecek. 2023 LGS'ye 1 milyon 246 bin 465 öğrenci başvururken, sınava 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girmişti. 2024'te LGS’ye 1 milyonun üzerinde öğrencinin gireceği ön görülüyor. 2024 LGS başvuruları e-okul üzerinden yapılacak.

LGS’NİN ANAHTARI, TOMURCUK ÖZEL

Yaklaşık 21 yıldır İstanbul'un Esenler ilçesinde Hizmet veren Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu, yirmi birinci yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirme hedefiyle LGS ye hazırlanacak ve LGS de yarışacak öğrenciler için nitelikli projeler hazırlıyor…

Disiplin ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip olduklarını ifade eden Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu Kurucusu Dr. Yunus Çiftçi, “alanında uzman, tecrübeli, nitelikli ve motive edici öğretmen kadromuz,  kendimize özgü 5 boyutlu eğitim sistemimiz, öğrenciye özel çalışma programlarımız, sayesinde öğrenciler başarılı olmakta ve hedeflerine ulaşmaktadır.” Dedi.

7’NCİ SINIFLARA ÖZEL LGS’YE MERHABA SINAVI

27 – 28 Nisan tarihlerinde, 7’nci sınıflara özel LGS’ye Merhaba sınavı yapacaklarını kaydeden Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu Kurucusu Dr. Yunus Çiftçi, “21 yıllık tecrübemizle sadece 8. Sınıflara Focus’landık. Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu Esenler’de, her aileye, her öğrenciye, bir şekilde güzel hikayelerle, güzel anılarla ve başarılarla ulaşmış bir eğitim kuruluşudur. 27 – 28 Nisan tarihlerinde, 7’nci sınıflara özel LGS’ye Merhaba sınavına katılan her öğrencimize özel hediyelerimiz olacak ve yüzde 30 burs imkanı sağlanacak.” Diye konuştu.

HER ÇOCUK BİR TOMURCUK

Her çocuk bir tomurcuk mottosuyla yola çıktıklarını anlatan Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu Kurucusu Dr. Yunus Çiftçi, “Her çocuk bir tomurcuk mottosuyla çıktığımız bu yolda, hem Esenlerimizde hem de ülke genelinde çok başarılı öğrenciler yetiştirdik. Esenler’de doğan ve ülkemizin iddialı eğitim markası haline gelen Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu, 21 yıllık başarı öyküleri ile dolu bir geçmişe sahip. Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu olarak, her yıl Türkiye şampiyonları çıkartan ve ulusal sınavlarda toplam kazandırma başarısında iddialı bir eğitim kurumu olduk.
Özellikle Pandemi sürecinde öğrencilerin eğitim öğretimlerinde boşluklar oluştu. Öğrencilerin başarılarını da olumsuz etkileyen sorunlar nedeniyle, programlarımızı yeniledik, değiştirdik güncelledik. Bu anlamda öğrencilerimizin velilerimizin arzu ettiği ihtiyacı olan örnek bir eğitim kurumu olarak kendimizi yeniledik ve stratejik bazı kararlar aldık. İsmi ‘Tomurcuk’ olan eğitim kurumumuzun isminin yanına ‘özel’ ekledik ve ‘Tomurcuk Özel’ olduk. Tomurcuk Özel, her şeyiyle özel planlanmış, hem insan tarafıyla, hem akademik programlarıyla, hem fiziksel yapısıyla, her noktada titizlikle kendisini yenilemiş olarak yeni dönemine başladı. Fiziki ortamları, teknolojik seviyesi ve gelişmelere uyumu noktasında, bir nevi slogan olarak kullandığımız okul gibi bir eğitim kurumu haline geldik.” Sözlerine yer verdi.

8’İNCİ SINIFLARA VE LGS‘YE FOKUS’LANIYORUZ

Bundan böyle sadece 8’inci sınıflara ve LGS‘ye Fokus’lanacalarını belirten Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu Kurucusu Dr. Yunus Çiftçi, Üst düzey başarılar hedefledik ve bu konuda da ilgimizi sadece 8’inci sınıflara yönelttik. Uzmanlık alanımızı spesifik bir eğitim anlayışı ile LGS’ye odakladık. Bundan böyle sadece 8’inci sınıflara, LGS‘ye Fokus’lanacağız. Sınıflarımıza çok az sayıda öğrenci alıp, en az on tane seviye sınıfı oluşturacağız. Öğrencilerimizi 32 tane deneme sınavından geçirip homojen sınıflar oluşturacağız. Bu sistemimizle, Türkiye genelindeki en üst düzey okullarda öğrencimiz yer alacak.
27 - 28 Nisan tarihlerinde sadece yedinci sınıflara yönelik olarak planladığımız LGS‘ye merhaba seviye tespit sınavını da bu amaçla önemsiyoruz.
Kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojiyi kullanabilen, kendisini ifade edebilen, insani değerleri gelişmiş bir gençlik için Tomurcuk Özel olarak çalışıyoruz. Yeni sezonda sadece sekizinci sınıf odaklı programlarımızın olması bizi bu anlamda daha verimli olacak.
Bizim amacımız; her öğrencimizin başarabileceğine inanması ve her öğrencimizin hak ettiği seviyeye ulaşması. Ülkemizdeki iddiası yüksek liselere, kolejlere girebilen öğrenciler yetireceğiz. Öğrencilerin en ileri ve detay eğitim anlayışları ile ulaşabileceği bir eğitim ortamı oluşturacağız. Beş boyutlu eğitim sistemi formülümüzü uygulayacağız.” Sözlerine yer verdi.

TOMURCUK ÖZEL’DE 5 BOYUTLU EĞİTİM SİSTEMİ

5 Boyutlu Eğitim Sistemini de anlatan Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu Kurucusu Dr. Yunus Çiftçi, “SIHA Sıfır Hata Koçluk programı ve 5 Boyutlu Eğitim sistemimiz başarımızın anahtarıdır.
İlk önce TANIMA BOYUTU yer alır. Uygulanan Öğrenci Tanıma Envanterleri ile öğrencilerimizi tanımlayarak sürece başlanır.
Sonra HEDEF BELİRLEME ve ODAKLANMA BOYUTU gelir. Öğrencilerimizin akademik geçmişi, ilgi alanları, yetenekleri, beklentileri, kariyer planı gibi alanların tespiti sonrası meslek ve okul hedefi belirlenir ve hedefe odaklanması sağlanır.
Ardından BAŞLAMA BOYUTU ile işe başlanır. Hedefi belirlenen öğrenciler, hedefleri doğrultusunda danışman ve rehber öğretmenlerin yönlendirmesi ile kendilerine uygun olan programlar ve uygulamalar ile maratona başlarlar.
Sonra SÜREÇ İZLEME VE TAKİP BOYUTU gelir. Burada süreçleri düzenli olarak takip edilen öğrencilerin hedef ve durum analizleri yapılarak gerekli düzenleme ve ek uygulamalar ile yükselişe geçmeleri için hedeflenir.
Ve HEDEFE ULAŞMA BOYUTU ile Eğitim tamamlanır. Tanıma boyutu ile başlayan süreç, hedefe ulaşma ile son bulacaktır. Bu boyuta gelene kadar tüm boyutlarda gerekli müdahaleler yapılmış, önemler alınmış, düzenleme ve uygulamalar ilave edilmiş olacağından tüm öğrenciler için sürecin beklendiği oranda tamamlanması hedeflenir.

TOMURCUK ÖZEL’İN BAŞARI ANAHTARI

5 Boyutlu Eğitim Sistemininin başarı anahtarı ise ilkelerimizde gizlidir.
Birinci ilkemiz; karşılıklı birbirimizi TANIMA’dır. Öncelikle öğrenciyi ve hedeflerini tanımak bilmek gerekir. Nasıl bir insanın parmak izi birbirinden farklıysa her öğrencinin de farklı olduğunu hepimiz biliyoruz. Tanımadığımız eksikliklerini, sorunlarını, kendi gelişim süreçlerini bilemediğimiz bir öğrenciyi sağlıklı bir şekilde yönetemeyiz. Her öğrenci özeldir ve ihtiyaçları, gelişimi, hazır bulunuluşu farklıdır.
İkinci ilkemiz; ne olursa olsun ‘öğrenciyi ve işini SEV’mektir. Kurumun temel eğitim anlayışı tüm süreçlerde ne olursa olsun öğrenciyi ve işini sevmek üzerine kurgulanmıştır. Sevgiyle yapılan işlerin kalıcı olacağına inanıyoruz. Eğitimin olmazsa olmaz en önemli diğer unsuru ise öğrencinin okulu, eğitim veren kişilerin öğrenciyi sevmesidir. Çünkü sevgiyle öğretilen ve öğrenilen şeylerin kalıcı olduğuna inanıyoruz.
Üçüncü ilkemiz; SAHİPLEN’dir. Her ne olursa olsun işimizin malzemesi çocuklardır. Onlar küçükler, hatalar yapacaklar, söylediklerimizi belki anlayamayacaklar ve biz onları her türlü zorlukla karşılaştıklarında yalnız bırakmayacağız. Ellerinden tutacağız ve sonuna kadar sahiplenip hedeflerine ulaşana kadar onlarla beraber mücadele edeceğiz.
Eğitim, öğretim yılı içerisinde tüm süreçlerde öğrenci sahiplenilmiş olup, takip ve ilgi hiç ihmal edilmez. Danışmanlık, rehberlik, sosyal aktiviteler, analizler ve planlamalarla öğrenci daima takip edilir, kontrol altında tutulur.
Dördüncü ilkemiz; EĞİT. Tüm programlar öğrencinin her türlü eksikleri, ihtiyacı ve hedefinin gerektirdiği ciddiyet doğrultusunda bilimsel ve pedagojik olarak en üst titizlikle ve 21 yıllık tecrübe ile hazırlanmaktadır. Tüm programlar her eksiği dikkate alarak çok yönlü hazırlanmakta ve ihtiyaç duyulan tüm planlama eksiksiz olarak paket şeklinde yapılmaktadır.
Eğitim programlarımız içinde; hızlı okuma eğitimi, deneme kulübü ve öğrencinin yapay zeka destekli en ileri yayın sistemleri ile donatılmış bir sınıfı da yer alıyor.
Tomurcuk Özel için kolej gibi bir eğitim planlaması yapıyoruz. Hatta bu konudaki tanımlamamızda öğrencimize bir kıyafette hediye etmek istiyoruz. Bu aidiyetle bize gelen herhangi bir öğrenci artık herhangi bir şeyi seçmeli olarak alamayacağını fark edecek.
Beşinci ve son ilkemiz; ise YÖNLENDİR. Hedefler, yetenekler, süreç içerisindeki performanslar ve elde edilen sınav sonuçlarına göre öğrencinin en titiz şekilde okul- bölüm-meslek yönlendirmesi/tercihleri yapılır. En doğru şekilde yönlendirerek yerleştirmesinin yapılmasına mentorlük edilir.
Bu vizyonumuzla 7. Sınıflarımızı 27 - 28 Nisan tarihlerinde LGS‘ye merhaba sınavımıza bekliyorum. Bu sınava katılan öğrencilerimize sürprizlerimiz ve ücretsiz olarak vereceğimiz hediyelerimiz var. Tomurcuk Özel Eğitim Kurumu Esenler’de gençlerimizin hayatına değer katmaya, geleceğe hazırlamaya devam ederken 21 yıllık tecrübemizle sadece 8. Sınıflara Focus’landığımızı yeniden hatırlatıyorum.” Diyerek sözlerini tamamladı.



  • Pazartesi 17.8 ° / 9.5 ° Güneşli
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli