Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ESENLERLİLER TEK YÜREK OLDU

ESENLERLİLER TEK YÜREK OLDU

Esenler Belediyesi’nin deprem bölgesine ulaştırılmak üzere başlattığı yardım kampanyasına destek yağıyor.

Esenler, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis başta olmak üzere pek çok ilde şiddetli olarak hissedilen deprem sonrasında tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte seferberlik ilan etti. Esenler Belediyesi, Esenler Kaymakamlığı, Esenler Müftülüğü, ilçede yer alan sivil toplum kuruluşları ve Esenlerli vatandaşlar tek yürek oldu. Esenler’de hizmet veren çeşitli sivil toplum kuruluşları, yöresel dernekler ile birlikte tekstil atölyeleri de Esenler Belediyesi’nin kampanyasına yoğun destek veriyor. Merkezi Esenler’de bulunan Radyo 2000 de yayınları ile kampanyada üzerine düşeni yerinde getirdi. Toplanan yardım malzemeleri yine el birliğiyle tırlara yüklendi. Yardımlar hız kesmeden sürerken, gönüllü vatandaşlar gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.

6 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Şimdiye kadar Esenler’den 2 TIR gıda, 2 TIR ısıtıcı, uyku seti, çocuk bezi ve temizlik malzemesi, 1 TIR battaniye, 1 tır su gönderildi. Toplanan diğer malzemeler de periyodik olarak deprem bölgesine gönderilmeye devam edecek. Aynı zamanda  tam donanımlı bir arama kurtarma aracı, 1 adet mobil aşevi, birer adet servis minibüsü, kamyonet ve kamyon, 3 ekskavatör, 3 kazıyıcı ve yükleyici loder, 2 vinç, 3 binek aracı yardım bölgesine gönderildi.

KAN VERME KUYRUĞU OLUŞTU

Esenlerli vatandaşlar bir taraftan deprem bölgesine ihtiyaç malzemesi göndermek için sefber olurken bir taraftan da Kızalay’ın Dörtyol Meydanı’nda bulunan kan alma ünitesi önünde kuyruk oluşturdu. “Bugün değilse ne zaman?” diyerek yardım kampanyasına katılan ve kan vermeye koşan vatandaşlar bir kez daha birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sundular.

ESKAT DEPREM BÖLGESİNDE

Diğer yandan Esenler Belediyesi’nin arama-kurtarma ekibi ESKAT, AFAD’ın koordinasyonunda deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. 30 kişilik ekip, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde arama – kurtarma çalışmalarına yardımcı oluyor. ESKAT diğer ekiplerle birlikte koordineli olarak öncelikle yıkılan binaların altında kalan vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.



Anahtar Kelimeler: ESENLERLİLER YÜREK
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı