Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Esenlerlilerin,kovulacak tezi gerçege dönüyor

Esenlerlilerin,kovulacak tezi gerçege dönüyor

Kentsel dönüsüm adi altinda yapilan daireler fahis fiyatlarla satisa çikiyor... Buralardan % 60 kiraci olan Esenlerlilerin ev almasi zor gibi görünüyor. Esenlerlilerin, Esenler`den kovulacak tezi yavas yavas gerçege dönüsmeye basliyor.

Esenlerlilerin, Esenler’den kovulacak tezi gerçege dönüyor

Esenlerde Kiralik daire yok

Kentsel dönüsümün ve yerinde dönüsümün vurdugu Esenler kiralik daire bulmakta zor.

Esenlerde kiralar 700 TL`den basliyor.

Esenlerde  kentsel dönüsüm ve yerinde dönüsümden dolayi baslayan kiralik sorunu, bütün Mahallelerde zirveye yapti. Bütün mahallelerdeki emlakçilari dolastiginizda kiralik ev bulamiyorsunuz. Kiraliga çikanlarda el altindan aninda kiraya veriliyor. Bu mahaller de masrafli dairelerin bile kiralari 700 TL`den basliyor.

Kiralik bulmanin zor oldugu bu mahallerde satilik daireler oldukça fazla. Ama fiyatlar fahis duruma gelmis. Yüksek fiyattan satilmaya çalisilan daireler ise kolay kolay satilmiyor.

Esenler de kentsel dönüsüm furyasi adi altinda tam bir kesmekeslik yasiyor. 

Kentsel dönüsüm ve yerinde dönüsümden dolayi Esenler’de yüzlerce ev yikildi. Evleri yikilan vatandaslar kiraya çikti. Hem yikilan evler, hem de kiraya çikan vatandaslar dolayi Esenler’de kiralik ev bulunamiyor.

,1 Haziran da bodrum katlarin konut uygulamasindan çikarilmasindan dolayi, kentsel ve yerinde dönüsüm projelerinin birikiminden kaynaklanan yigilmadan dolayi mal sahipleri ile Müteahhitler arasinda sorunlar çikmasina neden oldu. Simdilik kira yardimi alamiyorlar. Bu nedenle mal sahipleri kirayi ceplerinden ödüyorlar.      

Kentsel dönüsüm dolayi müteahhitle anlasan vatandaslar ise bir an önce evlerinin yapilip, teslim edilmesini bekliyor.

Müteahhitler sorun yasiyor!

‘Su anda is yapamayan müteahhitler batmis durumda! Mahallerdeki küçük esnafin bazilari bitti, bazilari bitmek üzere.

Kentsel dönüsüm adi altinda yapilan daireler fahis fiyatlarla satisa çikiyor... Buralardan % 60 kiraci olan Esenlerlilerin ev almasi zor gibi görünüyor. Esenlerlilerin, Esenler’den kovulacak tezi yavas yavas gerçege dönüsmeye basliyor.

Esenlerlilerin, Esenler’de kalmasi isteniyorsa fiyatlarin daha asagilara çekilmesi gerektigini ifade eden vatandaslar; Ayrica yerli müteahhitlere ada bazli insaat izinleri verilmeli ve kolaylastirilmali söyleminde bulundular.

 



  • Cuma 24.2 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 20.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 25 ° / 20.1 ° Güneşli