Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

ESENYORK ESENGELES GÜZELLEMESI

ESENYORK ESENGELES GÜZELLEMESI

Esenler Belediyesi facebookta, yaptigi bir hizmeti burasi Los Angeles degil, Esenler diyerek duyurmus.

ESENYORK ESENGELES GÜZELLEMESI

Esenler Belediyesi facebookta, yaptigi bir hizmeti burasi Los Angeles degil, Esenler diyerek duyurmus.

Hizmet güzel. Engelli rampasi ve merdivenin bir arada kullanildigi bir yapi formu Esenlerde denenmis! 

Buradan halk arasinda Esenyurt` a Esenyork, Esenlere de Esengeles denmeye baslandi! Bu kinayeden birileri gerçeklik mi çikartiyor bunu irdelemek istiyorum.

Hadi Esenyurt diktirdigi ucubeler ile New York kentine bir nebze de olsa benziyor da Esenler Los Angeles e zerre benzemiyor.

Sahi, AKP düsüncesinin kurmak istedigi sehirler, bu insani yok sayan, huzur ve esenligin olmadigi, beton yiginlari mi olacak?

Yoksa Yavuz Selim Mahallesi kentsel dönüsüm toplantisinda "toprak tasimaz" diyerek sehircilige yeni bir anlam kazandiran Esenler Belediye baskani muazzam bilgi ve birikimi ile Los Angeles zemininin de bozuk oldugunu biliyor da Esengeles güzellemesine selam mi duruyor!

Havaalani projesi geciktiginde altindan su çiktigi için diyen belediye baskani, Yavuz Selim Mahallesinde de bazi seyleri kendi lehine gelistirme adina toprak tasimaz demeyi uygun gördü anlasilan.

Gavur denilen adamlarin yaptigi kentlere güzelleme yapmak aslinda övünç degil kayiptir ama sürekli kandirilma adina sürekli yeni yeni icatlar çikaranlar için bunda bir beis yoktur. Zamanla her sey unutulur nasil olsa. Ama algilar kolay kolay degismez!

Bilenler bilir, ihdas, imar hukukunda bir hak bahsidir ve verilir. 6306 sayili yasada bile "belirlenen uygulama alaninda" ihdas yapilabilecegi ifade edilmis iken, baska yerlerde ihdas yapanlarin isine gelmedigi yerlerde ihdas yok demesi, yapilan emsalleri farkli sunmasi kinayeli güzellemelerin baslica sebebidir. 

Güzel günler görene kadar güzellemeye devam...

Bu arada IBB baskan adayligi içinde en çok Esenyurt ve Esenler belediye baskanlari çalisiyormus alttan alttan. Bunlar gelince sehir olacak Manhattan.



  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23 ° / 14.8 ° Güneşli