Tarih: 01.01.2018 00:00

Esenyurt Belediyesi`nde taseronun oyunu

Facebook Twitter Linked-in

ESENYURT Belediyesi’nde taseronda çalisan temizlik isçilerinin sürekli firmalari degistirilerek haklari gasp ediliyor. AKP üyesi olma kosuluyla ise alindiklarini iddia eden isçiler, 4 yildir haklarinin gasp edilmesi üzerine dava açti.

Esenyurt Belediyesi’nde temizlik islerinde süpürgeci olarak 6 yil çalistigini söyleyen Ali Hasan Eren, bu süreç içerisinde 4 taseron firma degisikligi oldugunu, her degisen taseron firmaya “önceki haklarini alma” kosuluyla devam ettiklerini kaydetti.
Bu sözlesmeye ragmen yillik izin ve tazminatlarini alamadiklarini, bu yüzden dava açtigini söyleyen Eren, “2 senedir mahkememiz devam ediyor. Ben ve 110 arkadasimizin islerine son verildi ve biz de bunu mahkemeye götürdük 2011 yilinda. Sonra bizi geri çagirdilar. Süpürgede çalisan 60 arkadasimizi yilbasindan dört gün önce bir sartla ise alacaklarini söylediler. Taseron firmanin yetkilileri ‘evet haklisiniz biz size birikmis ücretlerinizi haklarinizi vermedik ama sizden ricamizdir mahkemeden vazgeçin öyle ise baslayin’ dedi. Bazi arkadaslarimiz bunu kabul etti” diye konustu.

Eren, ise geri dönemeyen isçilerin 22 Ocak’ta Eray Temizlik, 2 Subat’ta da Albayrak taseron firmalarina açtiklari davalarinin oldugunu ifade etti.

AKP’YE ÜYE OLURSANIZ ISSIZ KALMAZSINIZ

Albayrak sirketinin de 2010 yilinda 105 isçinin haklarini vermedigini belirten Eren, “Kendileriyle görüsmeye gittigimizde ‘Biz kul hakki yemeyiz’ dediler. Biz büyük sirketiz. 2010 yilinda 105 isçinin hakki verilmedi. Bu durumu nasil izah edeceksiniz dedigimizde ise aldigimiz cevap ‘Kaçmiyoruz ya buradayiz’ oldu. Her gelen firma önümüze bir sart koyuyor. Ilk ise aldigimizda bize ‘AKP’ye üye olursaniz ya da oy verirseniz issiz kalmazsiniz’ dediler. Üye olmazsaniz is garantimizin olmayacagini söylediler. Taseron sisteminin kaldirilmasi gerekiyor. Bizim Esenyurt Belediyesi’nde yasadiklarimiz diger çalisanlara da yapilmamali” dedi. (Istanbul/EVRENSEL)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —