Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Esenyurt`ta hayatini kaybeden 11 insaat isçisi anildi

Esenyurt`ta hayatini kaybeden 11 insaat isçisi anildi

Esenyurt`ta büyük ihmaller sonucunda hayatini kaybeden 11 isçi için bugün Makine Mühendisleri Odasi`nda çok sayida kurumun katildigi bir anma etkinligi gerçeklestirildi. Etkinlikte söz alan TMMOB Genel Baskani Soganci, göreve gelen her Çalisma Bakaninin ö

"Sivasli Bayram Ege Pehlivan (43), Bitlisli Hakim Akcan (56), Ordulu Fatih Acun, Çetin Coskun (42), Seyfettin Topal (38), Abdurrahman Demir, Sevdin Özen (28), Rasim Özen, Isa Topal (22), Mehmet Yigili ve Baris Kiyak (30)". Esenyurt’ta 11 insaat isçisinin is cinayeti sonucunda hayatini kaybetmesiyle ilgili TMMOB Istanbul Subesi ve Istanbul Tabip Odasi’nin çagrisiyla bugün 11 dakikalik bir anma etkinligi gerçeklestirildi.

“Ölümlerin sorumlusu iktidar partisi”
Anma etkinligine aralarinda TMMOB Genel Baskani Mehmet Soganci, KESK Genel Baskani Lami Özgen, Makine Mühendisleri Odasi Istanbul Sube Baskani Zeki Arslan, TKP MK dönem sözcüsü Aydemir Güler, ÖDP Genel Baskani Alper Tas ve çok sayida kurum temsilcisi katildi.

Yüzlerce milyon dolarlik AVM’nin çamur içinde yasayip yanarak ölen yoksul isçilerinin hikâyeleri

11 isçi için saygi durusu ile baslayan anma etkinliginde ilk sözü alan Makine Mühendisleri Odasi Istanbul Sube Baskani Zeki Arslan, ülkenin, insanlarin yanmasina, yakilmasina açikça seyirci kalan bir iktidar tarafindan yönetildigini söyledi. Insanlarin Van’da deprem çadirlarinda, Istanbul Esenyurt’ta insaat çadirlarinda yandigini belirten Arslan, ölümlerin sorumlusu olan iktidarin, televizyonlara çikip baska suçlular aramasina tepki gösterdi.

esenyurtanma-1.jpg

“Her yeni gelen bakan isçi ölümü rekoru kiriyor”
Arslan’in ardindan söz alan TMMOB Genel Baskani Mehmet Soganci, is kazasi kelimesinin kullanilmamasi gerektigini belirterek, yasananlarin açikça is cinayeti oldugunu söyledi.

Maden, insaat gibi sektörlerde Türkiye’nin is cinayetleri rekorlari kirdigini vurgulayan Soganci, 8 yillik TMMOB baskanligi süresince is kazalari konusunda neler yapilmasi gerektigi konusunda TTB ile birçok çalisma yaptiklarini ve bakanliklara ulastirdiklarini ancak buna karsin hiçbir adim atilmadigini ifade etti.

“Her yeni gelen Çalisma Bakanina döneminiz en çok is cinayetinin yasandigi dönem olacak tarihe geçeksiniz” dedigini söyleyen Soganci, buna karsin bu rekorun her seferinde sonraki bakanlar tarafindan kirildigini dile getirdi.

“Bakan is cinayeti degil kader diyor”
Daha sonra katilimci kurumlardan söz alan KESK Genel Baskani Lami Özgen, ülkede katliamlarin yogun oldugu bir dönemden geçildigini söyledi.

Ülkede katliami yapanlarin kutsandigi belirten Özgen, böyle bir ülkede is cinayetlerinin sasirtici da olmadigini ifade etti. Çalisma Bakani’na komisyonda yasanan is cinayetlerini sordugunu ve cinayet degil kader yanitini aldigini vurgulayan Özgen, ayni sözlerin bakan tarafindan televizyonlarda da söylendigini hatirlatarak, yasananlarin kader degil çok açik biçimde cinayet oldugunu söyledi.

(soL – Istanbul)



  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı